
Це сирне печиво неможливо не любити! Плюси в тому, що готується така домашня випічка з сиром швидко, а печиво виходить ніжне і м’яке. Начинку я готую з яблук і в підсумку виходить смачне домашнє печиво.
Інгредієнти:
тісто:
- борошно – 260 г
- сир – 200 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 70 г
- олія – 7 ст.л.
- розпушувач – 10 г
- ванільний цукор – 10 г
начинка:
- яблука – 4 шт.
- лимонний сік
- цукор – 2 ст.л.
- вершкове масло – 30 г
Покроковий рецепт приготування:
- У миску викладаємо 200 г сиру, всипаємо 70 г цукру і розтираємо виделкою. Вбиваємо 1 яйце, додаємо дрібку солі, 1 пакетик ванільного цукру, вливаємо 7 ст. л. олії і розминаємо виделкою до однорідної консистенції. Поетапно додаємо 260 г борошна і 10 г розпушувача, замішуємо сирне тісто. Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Приготуємо начинку. На великій тертці натираємо 4 середніх яблука, додаємо трохи лимонного соку і перемішуємо. У розігріту сковороду викладаємо 30 г вершкового масла, після викладаємо яблука і всипаємо 2 ст. л. цукру. Смажимо на середньому вогні, до готовності.
- Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт і ділимо на 4 трикутники. У кожному трикутнику робимо внутрішні надрізи і в центр викладаємо яблучну начинку. Загортаємо печиво і перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин, до готовності. Готове печиво можна одразу подавати до столу.
Смачного!