Сирне печиво з яблуками. Так готує моя мама, тепер вже і я. Ділюся рецептом!

Сирне печиво з яблуками. Так готує моя мама, тепер вже і я. Ділюся рецептом!
Сирне печиво з яблуками. Так готує моя мама, тепер вже і я. Ділюся рецептом!

Це сирне печиво неможливо не любити! Плюси в тому, що готується така домашня випічка з сиром швидко, а печиво виходить ніжне і м’яке. Начинку я готую з яблук і в підсумку виходить смачне домашнє печиво.

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 260 г
  • сир – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 70 г
  • олія – 7 ст.л.
  • розпушувач – 10 г
  • ванільний цукор – 10 г

начинка:

  • яблука – 4 шт.
  • лимонний сік
  • цукор – 2 ст.л.
  • вершкове масло – 30 г

Покроковий рецепт приготування:

  1. У миску викладаємо 200 г сиру, всипаємо 70 г цукру і розтираємо виделкою. Вбиваємо 1 яйце, додаємо дрібку солі, 1 пакетик ванільного цукру, вливаємо 7 ст. л. олії і розминаємо виделкою до однорідної консистенції. Поетапно додаємо 260 г борошна і 10 г розпушувача, замішуємо сирне тісто. Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  2. Приготуємо начинку. На великій тертці натираємо 4 середніх яблука, додаємо трохи лимонного соку і перемішуємо. У розігріту сковороду викладаємо 30 г вершкового масла, після викладаємо яблука і всипаємо 2 ст. л. цукру. Смажимо на середньому вогні, до готовності.
  3. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт і ділимо на 4 трикутники. У кожному трикутнику робимо внутрішні надрізи і в центр викладаємо яблучну начинку. Загортаємо печиво і перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин, до готовності. Готове печиво можна одразу подавати до столу.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!