Для тіста:
- 200 мл молока;
- 2 яйця;
- 75 г вершкового масла;
- 75 г цукру,
- 10 г ванільного цукру;
- 25 г пресованих дріжджів;
- 0,5 ч.л.солі;
- борошна ≈ 550 г.
Начинка:
- 650 г сиру (9%);
- 75 г цукру,
- 1 яйце +1 білок;
- ванілін за смаком.
- 1 жовток
Всі продукти кімнатної tº
Рецепт приготування:
- Опара: в теплому молоці розвела дріжджі з 1 ч.л. цукру (з заг.кількості). Додамо 5 ст.л. борошна (з заг. к-ті), перемішала до однородності. Забрала під плівку.
- Підготувала здобу: змішала до однорідності яйця, сіль, цукор, ван.цукор, м’яке вершкове масло. Здобу поєднала з підійшовшою опарою, перемішала до однородності. Добавила борошно. Не все одразу, зазвичай залишаю пару ложок. Перемішала дерев’яною ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила (близько 10-ти хв.) тісто.
- Тісто скачала в кулю, поклала в змащену олією посудину, затягла плівкою, відставила в сторону, щоб піднялося.
- Потім обійняти тісто, округлити, накрити плівкою та поставити, щоб піднялося.
- Приготувала начинку: сир розім’яти (крупнозернистий перетерти на сито), додала цукор, ваніль, яйце, перемішала. Ще трохи додала білка, перемешала. Начинка не повинна бути занадто рідкою! ⠀
- Килимок посипала борошном, виклала тісто, що підійшло, злегка розправила руками надаючи прямокутну форму (не обминати!), розкачати в рівний пласт ≈57х40 см (товщина менше 5 мм).
- Виложила начинку, розрівняла рівним шаром по тісту, не доходячи до одного і другого краю по 2 см. Згорнула в рулет. Розділила на 12 рівних частин. Кожну приплюснула, хвостик підтягнула.
- Виложила на застелене деко, прибрала під плівку для вистоювання. Булочки змастила розведеним з 2 ч.л. води жовтком, залишила ще на хвилин 10. ⠀
- Випікала при t 180º С ≈25 хвилин. Дивіться по своїй духовці. СМАЧНОГО!