Сирну запіканку тепер готую тільки так! Виходить пишна, соковита і не опадає

Сирну запіканку тепер готую тільки так! Виходить пишна, соковита і не опадає
Сирну запіканку тепер готую тільки так! Виходить пишна, соковита і не опадає

Сирна запіканка – рецепт

(форма 24 см)

Інгредієнти:

  • 750 г сиру 5 яєць
  • 200 г сметани
  • 8 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 50 г манки
  • 150 -180 г цукру
  • 50 г родзинок (за бажанням)
  • цедра 1/2 лимона

Процес приготування:

  1. У великій мисці з’єдную сир, сметану, манку, сіль, ванільний цукор.
  2. Натираю цедру половини лимона (за бажанням).
  3. Білки відокремлюю від жовтків. Жовтки кладу до сиру. Сир з усіма інгредієнтами перебиваю занурювальним блендером.
  4. Якщо блендера немає, можна перетерти сир через сито, або купуйте однорідний (пастоподібний), тоді його потрібно буде просто змішати з усіма інгредієнтами.
  5. До родзинок додаю трохи борошна, перемішую, і підмішую до сиру. Родзинки попередньо потрібно промити.
  6. Готову масу поки що відставляю в сторону, щоб манка набрякла. Збиваю білки потроху підсипаючи цукор.
  7. Збиваю до стійкої піни. Підмішую в сирну масу (в кілька етапів).
  8. Форма для випікання діаметром 24 см, дно я застелила пергаментним папером. Бортики змастила маслом і застелила пергаментом.
  9. Тісто перекладаю у форму, розрівнюю.
  10. Випікати запіканку потрібно при 170 ° С – 1 годину … 1 годину 10 хвилин.
  11. Вона підніметься приблизно на 2 см, підрум’яниться зверху, повністю схопиться. Відчиняю дверцята духовки і залишаю охолонути.

Готову запіканку присипаю цукровою пудрою. Подавати можна зі сметаною. Смачного!