Інгредієнти:
- 130 г сиру
- 1 велике яйце
- 150 г борошна
- 100 г цукру
- 80 г м’якого вершкового масла
- 8 г розпушувача
- щіпка ваніліну і солі
- 80 г родзинок або інші сухофрукти (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Вершкове масло і цукор збити міксером приблизно 5 хвилин.
- У масу додати сир і ще раз збити.
- Потім – яйце, перемішати.
- Борошно змішати з розпушувачем, сіллю, ваніліном і просіяти в тісто. Перемішати міксером до однорідності. Також в тісто можна додати родзинки.
- Форму змастити вершковим маслом, присипати борошном дно і боки, вилити тісто.
Випікати кекс при 170 ℃ 30-40 хвилин.