Сирний торт з вишневим желе: ефектний десерт для сімейного свята

Сирний торт з вишневим желе: ефектний десерт для сімейного свята
Сирний торт з вишневим желе: ефектний десерт для сімейного свята

Завжди, коли бачу такі торти в магазині вони так апетитно виглядають. Ось нарешті вирішила, такий приготувати вдома. Виходить дуже смачно. І виглядає такий десерт просто приголомшливо!

Продукти:

  • 25 г желатину;
  • 150 мл води для желатину;
  • 300 г сиру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. згущеного молока;
  • 400-500 г вишень;
  • 200 мл води
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. цукру для коржа
  • 1 ст. л. какао.

Як готувати:

  1. Желатин заливаємо холодною водою.
  2. Сир можна збити в блендері або протерти черезь сито.
  3. Додаємо ложку сметани, згущене молоко, добре перемішуємо.
  4. Сирна маса має бути густою.
  5. Вишню заливаємо водою, чекаємо поки закипить.
  6. Знімаємо її з вогню, додаємо цукор.
  7. Основа торта – класичний бісквіт. Збиваємо 2 яйця, борошно, цукор, какао, ванільний цукор, щіпку солі.
  8. Акуратно вимішуємо тісто на бісквіт.
  9. Виливаємо у підготовлену форму.
  10. Випікаємо при температурі 180 С на 20-25 хвилин.
  11. Желатин додаємо у вишневий сік.
  12. Вишневим соком просочуємо корж.
  13. Викладаємо сирну масу на корж, розрівнюємо.
  14. Зверху – вишні.
  15. Чекаємо, поки желе почне загустати.
  16. Зверху на торт заливаємо желе.
  17. Ставимо торт на годину в холодильник.