
Рецепт тіста:
- 150 г сиру будь-якої жирності,
- 150 мл кефіру,
- 150 г борошна,
- 1 яйце (велике),
- 2,5 г соди (1 ч. ложка без гірки),
- 1 ст. ложка цукру,
- 0,5 ч. ложки солі,
- 0,5 ч. ложки ванільного цукру.
Процес приготування:
- Сир розминаємо виделкою, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль та яйце. Добре все перемішуємо до однорідності, далі у сирну масу додаємо кефір, перемішуємо.
- В борошно додаємо соду, перемішуємо та додаємо у тісто. Замішуємо ложкою.
- Розігріваємо олію на сковороді та смажимо оладки під кришкою на середньому вогні до готовності. Важливо не перемішувати тісто, щоб оладки вийшли пухнастими.