Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт. (близько 300 г);
  • Йогурт або кефір — 200 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сухі дріжджі -1 ч. л.;
  • Борошно — 400-450 г

Приготування:

  1. Картоплю почистити і відварити до готовності. Перетворити в пюре (блендером) разом з кефіром (або йогуртом). Сюди ж додати цукор, сіль, дріжджі, дрібно порізану зелену цибулю і яйце.
  2. Просіяти близько 400 г борошна. Можна додати додатково не більше 50 г. Не забивайте тісто борошном — воно повинно залишатися липкуватим і дуже м’яким. Накрийте рушником і залиште на 1 годину в теплі.
  3. Готове тісто, яке піднялося, злегка присипте борошном і розділіть на 20 частин, скачайте в кульки. Приплюсніть кожну кульку. Це можна зробити пальцями або качалкою.
  4. Смажте у великій кількості олії з обох сторін на середньому вогні до золотистої, хрусткої скоринки.
  5. Готові картопляні пампушки можна подати зі сметаною або навіть просто так. Це дуже смачно!