
Мега смачний яблучний пиріг приготувала у вихідні. І так сподобався, що вирішила поділитися з вами. Багато начинки, мало тіста, ніжний, вологий. До речі, замість яблук можна використати груші або 50/50.
Інгредієнти:
Тісто:
- 125 г вершкового масла
- 125 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 3 яйця
- 2 ч. л. розпушувача
- 2-3 ст. л. молока
- дрібка солі
- 200 г борошна
Начинка:
- 1 кг яблук (груш)
- 100 г цукру
- сік половини лимона
- 1 ст. л. картопляного крохмалю
- 70 мл води
- 40 г родзинок
Приготування:
- Готуємо начинку. Видалити серцевину з яблук, очистити та нарізати скибочками. Поставити сковороду на вогонь, висипати яблука та цукор, перемішати. Додати лимонний сік і тушкувати 5-7 хвилин до м’якості яблук.
- Розвести водою столову ложку крохмалю. Додати до яблук і готувати, перемішуючи, кілька секунд до загустіння. Дати охолонути.
- Готуємо тісто. У просіяне борошно додати розпушувач і сіль. Перемішати. До розм’якшеного вершкового масла додати цукор, ванільний цукор і збити масу 3-4 хвилини.
- Продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Додати борошняну суміш і збити на малих оборотах міксера. Тісто виходить густе (якщо занадто густе – додати 1-3 ст. л. молока і перемішати).
- Форму 20*20 см змастити олією та застелити пергаментом. Викласти 2/3 тіста та розрівняти. Викласти яблучну начинку. Посипати зверху добре промитими родзинками (можна і без них). Зверху викласти тісто, що залишилося. Я розподіляла тісто лопаткою.
- Випікати в духовці 40 хвилин при 180º С. Дати трохи охолонути і посипати цукровою пудрою.
Пиріг дуже смачний, як у теплому, так і холодному вигляді. Смачного!