Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю

Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю
Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю

Хочемо поділитися з вами рецептом ледачих пиріжків. Вони виходять неймовірно пишні, повітряні і без додавання дріжджів.

Інгредієнти:

  • картопляне п’юре – 350 г;
  • борошно – 190 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • зелень – пучок;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль і перець – за смаком;
  • сода на кінчику чайної ложки (гасимо оцтом);
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. В картоплю вбиваємо яйце, добре розминаємо. Додаємо сіль, перець, гашену соду. Соду можна замінити розпушувачем, в такому випадку знадобиться 0.5 чайної ложки.
  2. Зелень подрібнюємо, часник тремо на дрібній тертці і з’єднуємо з картоплею. Додаємо 100 г просіяного борошна. Добре вимішуємо.
  3. Залишок борошна висипаємо на стіл, зверху викладаємо картопляне тісто і вимішуємо. При необхідності можна додати борошно. Тісто не повинно липнути до рук. Формуємо такий собі колобок.
  4. Руки занурюємо в борошно і розминаємо корж (розміру вашої сковорідки). Товщина повинна бути приблизно 1 см.
  5. Тепер розрізаємо корж на 8 частин.

    Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю
    Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю
  6. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
  7. Готові картопляні пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир.
    Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю
    Така смакота зі звичайної картоплі! Універсальна страва на сніданок, обід чи вечерю

     

  8. Подаємо картопляні пиріжки зі сметанним соусом:

20 ідеальних соусів, і ти забудеш про кетчуп і майонез

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!