Інгредієнти:
- цукор – 0,5 склянки;
- цукор ванільний – за смаком;
- сіль – дрібкаа;
- масло вершкове – 0,5 склянки;
- розпушувач – 10 г;
- борошно – від 320 про 350 г;
- сметана жирна – 160 г;
- цукор – для посипання печива.
Процес приготування
- Цукор змішуємо з ванільним цукром, розм’якшеним вершковим маслом, сметаною.
- Вершкове масло повинно бути саме розм’якшеним, а не розтопленим. Тому просто викладіть його з холодильника за пару годин до готування.
- Перемішуємо масу вінчиком
- Всипаємо частину просіяного борошна і весь розпушувач.
- Перемішуємо і досипаємо решту борошна.
- Тісто має бути м’яким і податливим, не забивайте його борошном, щоб печиво не вийшло твердим.
- Ми залишаємо тісто в холодильнику в пакеті на 30 хвилин.
- Тісто розкачуємо трохи більше 5 мм. Якщо любите хрустке печиво, тоді розкачуйте тонше.
- Розкачуємо і посипаємо цукром, ріжемо на квадрати.
- Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин, до рум’яності.
Якщо ви розкачали дуже тонко, тоді вам буде досить і 10 хвилин для випікання.