Таке в магазині не продається. Дітям дуже подобається. Швидке печиво без яєць

Інгредієнти:

  • цукор – 0,5 склянки;
  • цукор ванільний – за смаком;
  • сіль – дрібкаа;
  • масло вершкове – 0,5 склянки;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – від 320 про 350 г;
  • сметана жирна – 160 г;
  • цукор – для посипання печива.

Процес приготування

  1. Цукор змішуємо з ванільним цукром, розм’якшеним вершковим маслом, сметаною.
  2. Вершкове масло повинно бути саме розм’якшеним, а не розтопленим. Тому просто викладіть його з холодильника за пару годин до готування.
  3. Перемішуємо масу вінчиком
  4. Всипаємо частину просіяного борошна і весь розпушувач.
  5. Перемішуємо і досипаємо решту борошна.
  6. Тісто має бути м’яким і податливим, не забивайте його борошном, щоб печиво не вийшло твердим.
  7. Ми залишаємо тісто в холодильнику в пакеті на 30 хвилин.
  8. Тісто розкачуємо трохи більше 5 мм. Якщо любите хрустке печиво, тоді розкачуйте тонше.
  9. Розкачуємо і посипаємо цукром, ріжемо на квадрати.
  10. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  11. Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин, до рум’яності.

    Якщо ви розкачали дуже тонко, тоді вам буде досить і 10 хвилин для випікання.