Таку смачну моцарелу ви точно не купите в магазині! Потрібно тільки молоко і трохи оцту

Таку смачну моцарелу ви точно не купите в магазині! Потрібно тільки молоко і трохи оцту
Таку смачну моцарелу ви точно не купите в магазині! Потрібно тільки молоко і трохи оцту

Приготувати моцарелу в домашніх умовах – дуже просто. І сам процес захоплюючий, так цікаво розтягувати сир! Для домашнього сиру моцарела вам знадобиться сире непастеризоване молоко, яке не піддавалося термічній обробці. Найкраще підійде домашнє молоко. Повірте, таку смачну моцарелу Ви точно не купите в магазині!

Як приготувати моцарелу в домашніх умовах

  • Молоко домашнє – 4 л (непастеризоване)
  • Оцет 9% – близько 8 ст.л. (Додаємо по 1 ст.л., може знадобитися трохи більше або трохи менше. Можна замінити на лимонний сік)

Процес приготування:

  1. Для приготування домашнього сиру моцарела нам знадобиться свіже непастеризоване домашнє молоко. Нагріваємо його у великій каструлі до дуже теплого стану, але ні в якому разі не перегрівайте молоко. Якщо опустити палець в молоко, то ви відчуєте, що воно дуже тепле, але при цьому можете тримати палець в молоці і не обпектися.
  2. Знімаємо молоко з вогню, постійно помішуючи, додаємо по 1 ст.л. оцту. Продовжуємо додавати по 1 ст.л., поки не відокремиться сир і світло-жовта сироватка, при цьому не забуваємо перемішувати, ніби збираючи сир в одну кулю. Оцет можна замінити на лимонний сік. Неважливо, берете ви лимонний сік чи оцет, додавайте його по одній столовій ложці, може знадобитися трохи більше або трохи менше.
  3. Віджимаємо зайву сироватку з моцарели.
  4. Прогріваємо окремо сироватку до дуже гарячого стану. Викладаємо сир в гарячу сироватку і починаємо його розтягувати. Моцарела стане більш однорідною і дуже еластичною. Формуємо з неї одну кулю або маленькі кульки.
  5. Опускаємо моцарелу в крижану воду, щоб вона стабілізувалася, і можна подавати до столу.