Таких смачних кабачків ви ще не пробували! Лечо з кабачків на зиму — рецепт, перевірений роками. Готується дуже просто, виходить дуже смачно!

Таких смачних кабачків ви ще не пробували! Лечо з кабачків на зиму — рецепт, перевірений роками. Готується дуже просто, виходить дуже смачно!
Таких смачних кабачків ви ще не пробували! Лечо з кабачків на зиму — рецепт, перевірений роками. Готується дуже просто, виходить дуже смачно!

Закуска з кабачків і солодкого перцю в томатному соусі (на зиму)

Рецепт на зиму, перевірений роками. Дуже смачна закуска, у нас в родині її називають лечо з кабачків. Готується дуже просто, виходить дуже смачно! Зазвичай першу партію з’їдаємо за пару тижнів і навіть свіжі овочі не можуть перешкодити. 🙂 Приготуйте і спробуйте!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Перець солодкий (болгарський) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Томатна паста – 350 г
  • Олія – ​​1/2 склянки
  • Цукор – 0,5-1 стакан (за смаком)
  • Сіль – 1,5 ст. ложки (без гірки)
  • Оцет винний (9%) – 1/2 склянки
  • Вода – 1 л

Рецепт приготування:

  1. Томатну пасту розводимо в літрі води.
  2. У великій каструлі (чашці) з’єднуємо томат, олію, сіль, цукор і оцет. Доводимо до кипіння.
  3. Кабачки ріжемо середніми кубиками. Цибулю і солодкий перець дрібно нарізаємо. Овочі по-черзі відправляємо в киплячий томат.
  4. Першими викладаємо кабачки, перемішуємо і після закипання засікаємо 10 хвилин.
  5. Наступним додаємо цибулю. Також після закипання варимо 10 хвилин.
  6. В кінці засипаємо солодкий перець, перемішуємо і тепер засікаємо 20 хвилин.
  7. Хвилин через 10 можете спробувати на сіль, цукор і, якщо треба, відрегулювати на свій смак. Всі овочі зберігають свою форму, апетитно виглядає.
  8. Банки і кришки стерилізуємо.
    Розкладаємо закуску з кабачків і солодкого перцю в томатному соусі по гарячих банкам, закупорюють і накриваємо ковдрою для повільного охолодження. Заготівля на зиму готова. Просто і смачно!
Таких смачних кабачків ви ще не пробували! Лечо з кабачків на зиму — рецепт, перевірений роками. Готується дуже просто, виходить дуже смачно!
Таких смачних кабачків ви ще не пробували! Лечо з кабачків на зиму — рецепт, перевірений роками. Готується дуже просто, виходить дуже смачно!

За матеріалами