
Закуска з кабачків і солодкого перцю в томатному соусі (на зиму)
Рецепт на зиму, перевірений роками. Дуже смачна закуска, у нас в родині її називають лечо з кабачків. Готується дуже просто, виходить дуже смачно! Зазвичай першу партію з’їдаємо за пару тижнів і навіть свіжі овочі не можуть перешкодити. 🙂 Приготуйте і спробуйте!
Інгредієнти:
- Кабачки – 2,5 кг
- Перець солодкий (болгарський) – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Томатна паста – 350 г
- Олія – 1/2 склянки
- Цукор – 0,5-1 стакан (за смаком)
- Сіль – 1,5 ст. ложки (без гірки)
- Оцет винний (9%) – 1/2 склянки
- Вода – 1 л
Рецепт приготування:
- Томатну пасту розводимо в літрі води.
- У великій каструлі (чашці) з’єднуємо томат, олію, сіль, цукор і оцет. Доводимо до кипіння.
- Кабачки ріжемо середніми кубиками. Цибулю і солодкий перець дрібно нарізаємо. Овочі по-черзі відправляємо в киплячий томат.
- Першими викладаємо кабачки, перемішуємо і після закипання засікаємо 10 хвилин.
- Наступним додаємо цибулю. Також після закипання варимо 10 хвилин.
- В кінці засипаємо солодкий перець, перемішуємо і тепер засікаємо 20 хвилин.
- Хвилин через 10 можете спробувати на сіль, цукор і, якщо треба, відрегулювати на свій смак. Всі овочі зберігають свою форму, апетитно виглядає.
- Банки і кришки стерилізуємо.
Розкладаємо закуску з кабачків і солодкого перцю в томатному соусі по гарячих банкам, закупорюють і накриваємо ковдрою для повільного охолодження. Заготівля на зиму готова. Просто і смачно!
