
Смачний та простий у приготуванні пісний шоколадний торт. Готується з продуктів, що є в кожному будинку. Здивуйте своїх гостей!
Тісто: (склянка – 250 мл)
- 3 скл. борошна
- 2 скл. цукру
- 0,5 ч.л. солі
- 0,5 скл. олії без запаху
- 0,5 скл. какао-порошку
- 10 г розпушувача або 2 ст.л. 9% оцту і 2 чайної ложки соди
- 1,5 склянки води (370 мл)
Для крему:
- 0,5-0,6 л фруктового соку
- 3 ст.л. манної крупи
Для глазурі:
- 3 ст.л. какао
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна
- 1 ст.л. олії
- 200-250 мл води
Рецепт приготування:
- Змішайте какао, борошно, цукор, соду і сіль. Влийте воду і олію і доведіть до однорідної консистенції. Додайте оцет і ще раз перемішайте. Застеліть пергаментом дно форми діаметром 24 см і вилийте туди тісто.
- Поставте форму в розігріту до 180 ° C духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірте за допомогою зубочистки: вона повинна виходити з коржа сухою. Вийміть його з форми і повністю остудіть.
- Перелийте сік в каструлю, додайте манку і поставте на помірний вогонь. Варіть, безперервно помішуючи, до загустіння. Повністю остудіть крем і ретельно збийте його міксером.
- Розріжте корж на три частини. Перекладіть коржі кремом, Трохи крему помістіть в пакет, зав’яжіть і приберіть його в холодильник.
- У каструлю всипте какао, цукор і борошно. Додайте олію і, помішуючи, влийте теплу воду. Проваріть глазур 2-3 хвилини до загустіння, постійно помішуючи. Остудіть масу приблизно до кімнатної температури і покрийте нею верх і боки торта.
- Поставте десерт в холодильник на 2-3 години. Намалюйте кремом будь-які візерунки. Смачного!