
Це дуже смачний десерт для смачного великого чаювання! Обов’язково його рекомендую для всіх!
Необхідні продукти:
Тісто:
- 4 жовтки
- 180 г вершкового масла
- 400 г борошна
- 150 г цукру
- 4 ст.л. сметани
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
Начинка:
- 400 г варення смородини
- 4 білка
- 200 гр цукру
Покроковий процес приготування:
1. Для тіста збити жовтки з цукром, ванільним цукром і вершковим маслом кімнатної температури. Збивати близько 2 хвилин.
2. Додати сметану і ще раз збити.
3. Викласти все борошно і розпушувач і швидко замісити м’яке тісто. Довго його вимішувати не потрібно!
4. Розподілити тісто по деку. У мене він розміром 25 на 39 см. Щоб тісто рівномірніше розподілилося його можна спочатку трохи розкачати качалкою за розміром.
5. Прибрати в морозилку поки буде готуватись меренга.
6. Для меренги білки збити з дрібкою солі в сухому посуді до м’якої піни. Потім в 3 прийоми додати цукровий пісок, кожен раз добре збиваючи до розчинення кристалів цукру. У результаті повинна вийти щільна меренга.
7. Перекласти її в кондитерський мішок з насадкою.
8. На охолоджене тісто розподілити джем.
9. Зверху видавити меренгу.
10. Випікати пиріг в розігрітій духовці при 140-160С близько 45 хвилин. Дивіться на особливості своєї духовки і потім як підсихає верхній шар.
Готовий пиріг охолодити і подати до столу! Приємного чаювання!