Це один з простих салатів з м’яса і болгарського перцю, готувати його просто і швидко, але виходить настільки смачно, що він зникає одним з перших зі столу.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- цибуля, солодкий червоний перець – по 1 шт.;
- лимон – 2 часточки;
- оцет – 1-2 ст.л.;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування салату
- Лимон добре промиваємо під водою. Ріжемо 2 часточки і нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з лимонними шматочками, оцтом, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
- Свинину ви можете відварити зі спеціями і сіллю або запекти її. Тут як вам більше подобається, я запікаю, тоді м’ясо має дуже яскравий і насичений смак.
- Охолоджуємо м’ясо і ріжемо шматочками.
- Солодкий перець також ріжемо невеликими кубиками.
- Змішуємо всі продукти, додаємо дрібно різану зелень, солимо і перчимо до смаку.
- Накриваємо салат і відправляємо настоятися на 1 годину в холодильник.
Можна сказати, що це і не салат, а холодна м’ясна закуска, яка прекрасно поєднується з іншими стравами.