
Цей салат завжди готую на Новий рік! Традиційний рецепт салату на святковий стіл
Такий салат готую з печінкою тріски , ви можете її замінити рибними консервами на свій смак!
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- печінка тріски (або рибна консерва) – 250 г
- твердий сир – 160 г
- яйце – 3 шт.
- яблуко – 1 шт.
- кріп
- грецькі горіхи
- майонез
- сіль, перець, оцет
Рецепт приготування:
- Картоплю, моркву та яйця відваріть до готовності. Остудіть інгредієнти.
- Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в глибоку ємність і залийте маринадом (сіль, цукор, оцет по 0,5 ч.л. та окропом).
- Горіхи підсушіть на сухій сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть його рукою. Починаємо збирати салат.
- На плоску тарілку для подачі натріть рівним шаром відварену картоплю, підсоліть і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соусу.
- Наступним шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінку тріски. Зверху натріть на крупній тертці сир. Його також змастіть майонезом, трохи поперчіть.
- Наступним шаром натріть яйця, змастіть їх майонезом. Далі – кисле яблуко і відварену моркву.
- Подрібніть кріп, посипте ним верхній шар салату. Прикрасьте блюдо горішками і відправте в холодильник на три години. Веселого святкування і приємного вам апетиту!
