Тане в роті: апетитна картопля по-британськи

Картоплю називають часто «другим хлібом». Бо в раціоні пересічного українця вона ой як часто. Але якщо звичайне пюре чи смажена картопля не викликають апетиту у ваших рідних, пропонуємо перевірений рецепт. На перший, погляд, та ж картопля. Але не проста.

Отже, картопля –британськи. Дуже просто готується, а з`їдається ще швидше. Крім того, це той варіант, коли від нудного гарніру до вишуканої страви – всього один крок.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Чорний мелений перець.

Як готувати:

  1. Картоплю миємо, робимо впоперек глибокі надрізи (до 3 см). Завдяки цьому вона добре пропечеться.
  2. Випікайте протягом двох годин при температурі 200 градусів. Відтак витягніть картоплю, акуратно перемішайте м`якость виделкою. Поставте в духовку ще на 10 хвилин.
  3. Готову картоплю посоліть, поперчіть, зверху покладіть шматочки масла.

Картопля просто тане в роті, виходить розсипчаста та дуже ароматна. Цей рецепт універсальний, тому ви можете його урізноманітнити. Навіть сметана і зелень зроблять страву ще смачнішою.  Наприклад, звершу можна викласти шматочки філе курки, шинку, гриби. Потерти сиром. Вийде смачна страва, яку сміливо можна подавати на святковий стіл.

Зберігайте рецепт та не забувайте поділитися з друзями!

За матеріалами