Інгредієнти:
- картопля – 10 шт.;
- фарш – 550 г;
- томатний соус або паста, 3 ст.л.;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 100 мл;
- сметана – 2 ст.л.;
- сир – 100 г;
- сіль і спеції;
- кріп, рослинна олія.
Рецепт приготування:
Радимо готувати в формі для запікання, діаметром 24-28 см.
- Відварюємо картоплю в цілому вигляді в воді з сіллю, перцем горошком і лавровим листом.
- Фарш заправляємо кропом, часником, яйцем, сіллю і перцем, спеціями, дрібно нарізаною цибулею. Добре вимішуємо.
- Остиглу картоплю «вкутуємо» в фарш і укладаємо в змащену маслом форму.
- Змішуємо молоко зі сметаною, томатною пастою, сіллю і спеціями.
- Поливаємо соусом котлети, зверху посипаємо тертим сиром.
- Пергамент змочуємо водою і мокрою стороною викладаємо на форму.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів 40 хвилин, знімаємо папір і допікаємо ще 5 хвилин. Подаємо блюдо, посипавши зеленню. Смачного!