Тепер картоплю готую тільки так. Спробуйте — не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;
  • фарш – 550 г;
  • томатний соус або паста, 3 ст.л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • сир – 100 г;
  • сіль і спеції;
  • кріп, рослинна олія.

Рецепт приготування:

Радимо готувати в формі для запікання, діаметром 24-28 см.

  1. Відварюємо картоплю в цілому вигляді в воді з сіллю, перцем горошком і лавровим листом.
  2. Фарш заправляємо кропом, часником, яйцем, сіллю і перцем, спеціями, дрібно нарізаною цибулею. Добре вимішуємо.
  3. Остиглу картоплю «вкутуємо» в фарш і укладаємо в змащену маслом форму.
  4. Змішуємо молоко зі сметаною, томатною пастою, сіллю і спеціями.
  5. Поливаємо соусом котлети, зверху посипаємо тертим сиром.
  6. Пергамент змочуємо водою і мокрою стороною викладаємо на форму.
  7. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів 40 хвилин, знімаємо папір і допікаємо ще 5 хвилин. Подаємо блюдо, посипавши зеленню. Смачного!
Тепер картоплю готую тільки так. Спробуйте — не пошкодуєте!
Тепер картоплю готую тільки так. Спробуйте — не пошкодуєте!