Дуже смачний і простий у приготуванні пиріг з яблуками. Це один з улюблених моїх пирогів з солодкої домашньої випічки.
Інгредієнти: (форма 24 см)
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 80 г
- Вершкове масло – 100 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Борошно – 280 г
Начинка:
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 100 г
- Вершкове масло – 30 г
- Кориця
Процес приготування:
- Яблука ріжемо шматочками разом зі шкіркою.
- У сковороду насипаємо цукор і карамелізуємо його, потім додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності.
- Всипаємо шматочки яблук, добре перемішуємо, тушкуємо до випаровування вологи і змішуємо з корицею. Весь процес займаємо не більше 5 – 7 хвилин.
- Яйце змішуємо з дрібкою солі і цукром, збиваємо вінчиком. Додаємо розм’якшене вершкове масло.
- Всипаємо розпушувач і частинами вводимо просіяне борошно. Перетираємо масу в крихту.
- Форму застеляємо пергаментом і всипаємо крихту. Невелику частину залишаємо.
- За допомогою склянки розподіляємо тісто по формі.
- Зверху викладаємо яблучну начинку. Зверху посипаємо крихтою, що залишилася.
- Випікаємо 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
Смачного!