Тепер це мій улюблений рецепт! Яблучний пиріг, який тане в роті — просто і дуже смачно

Дуже смачний і простий у приготуванні пиріг з яблуками. Це один з улюблених моїх пирогів з солодкої домашньої випічки.

Інгредієнти: (форма 24 см)

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно – 280 г

Начинка:

  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Кориця

Процес приготування:

  1. Яблука ріжемо шматочками разом зі шкіркою.
  2. У сковороду насипаємо цукор і карамелізуємо його, потім додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності.
  3. Всипаємо шматочки яблук, добре перемішуємо, тушкуємо до випаровування вологи і змішуємо з корицею. Весь процес займаємо не більше 5 – 7 хвилин.
  4. Яйце змішуємо з дрібкою солі і цукром, збиваємо вінчиком. Додаємо розм’якшене вершкове масло.
  5. Всипаємо розпушувач і частинами вводимо просіяне борошно. Перетираємо масу в крихту.
  6. Форму застеляємо пергаментом і всипаємо крихту. Невелику частину залишаємо.
  7. За допомогою склянки розподіляємо тісто по формі.
  8. Зверху викладаємо яблучну начинку. Зверху посипаємо крихтою, що залишилася.

     

  9. Випікаємо  20 – 30 хвилин при 180 градусах.

Смачного!