Тісто загортаємо і нарізаємо. Це пісочне печиво не залишить нікого байдужим!

Просто загортаємо і нарізаємо. Це пісочне печиво не залишить нікого байдужим!

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • борошно – 500 г (4 ст. без гірки),
  • сода – 0,5 ч.л.,
  • сіль – ¼ ч.л.,
  • вершкове масло – 200 г.,
  • сметана 20% – 200 г

Крихта:

  • борошно – 170 г (1 + 1/3 ст.)
  • цукор – 150 г
  • вершкове масло – 50 г

Додатково:

  • яйце – 1 шт.,
  • горіхи – 50 г

Рецепт приготування:

  1. Борошно змішати з сіллю і содою, просіяти в миску.
  2. Розм’якшене вершкове масло змішуємо з борошном і перетираємо руками в крихту.
  3. У крихту додаємо сметану і вимішуємо тісто в колобок.
  4. Накриваємо тісто плівкою і ставимо на 20 хвилин в холодильник.
  5. Для крихти змішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту, прибираємо в холодильник.
  6. Горіхи або арахіс обсмажуємо і подрібнюємо на дрібні шматочки.
  7. Відокремлюємо білок від жовтка і окремо збиваємо.
  8. Тісто ділимо на 2 частини і кожну розгортаємо в пласт.
  9. Змащуємо білком, посипаємо крихтою і горіхами, звертаємо пласт в рулет. Таку ж процедуру повторюємо з другою частиною тіста.
  10. Змащуємо рулети жовтком і ріжемо на порційні шматочки.
  11. Деко застилає пергаментом і викладаємо печиво.
  12. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 35 хвилин.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!