Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- борошно – 500 г (4 ст. без гірки),
- сода – 0,5 ч.л.,
- сіль – ¼ ч.л.,
- вершкове масло – 200 г.,
- сметана 20% – 200 г
Крихта:
- борошно – 170 г (1 + 1/3 ст.)
- цукор – 150 г
- вершкове масло – 50 г
Додатково:
- яйце – 1 шт.,
- горіхи – 50 г
Рецепт приготування:
- Борошно змішати з сіллю і содою, просіяти в миску.
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо з борошном і перетираємо руками в крихту.
- У крихту додаємо сметану і вимішуємо тісто в колобок.
- Накриваємо тісто плівкою і ставимо на 20 хвилин в холодильник.
- Для крихти змішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту, прибираємо в холодильник.
- Горіхи або арахіс обсмажуємо і подрібнюємо на дрібні шматочки.
- Відокремлюємо білок від жовтка і окремо збиваємо.
- Тісто ділимо на 2 частини і кожну розгортаємо в пласт.
- Змащуємо білком, посипаємо крихтою і горіхами, звертаємо пласт в рулет. Таку ж процедуру повторюємо з другою частиною тіста.
- Змащуємо рулети жовтком і ріжемо на порційні шматочки.
- Деко застилає пергаментом і викладаємо печиво.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 35 хвилин.
Смачного!