
Форма 30*22 см
- 2-3 огірки
- 300-350 г шинки
- 2 середні цибулини
- 3-4 яйця
- 200 г чорносливу
- 300 г сиру
Для цибулі:
- 1 ч.л. цукру,
- 1 ч.л. солі,
- 2/3 ст.л. оцту 6-9%
Процес приготування:
- Нарізаємо цибулю та маринуємо.
- Свіжий огірок нарізаємо тонкою соломкою. Розподіляємо рівним шаром на дно форми. Солити не потрібно. Покриваємо майонезом.
- Другим шаром додаємо шинку, нарізаємо її тонкою соломкою. Розкладаємо і покриваємо майонезом.
- Третім шаром буде маринована цибуля, потрібно злити з неї воду та віджати. Викладаємо її на шинку і покриваємо невеликим шаром майонезу.
- Четвертий шар — варені яйця, натираємо їх на грубій тертці. Додаємо сіль та перець і майонез.
- Наступним шаром викладаємо чорнослив, попередньо нарізавши його невеликими шматочками. Якщо у вас чорнослив сухий, тоді потрібно попередньо залити окропом хвилин на 20, щоб він став м’яким і добре розпарився, потім промити і просушити. Покриваємо майонезом.
- Останнім шаром натираємо сир.
- Салат можна їсти відразу, а можна прикрити плівкою і прибрати в холодильник та дати просочитися, десь на 1 годину.
Смачного!