
Інгредієнти:
- 4-5 картоплин
- 250-300 г пшеничного борошна
- 3 яйця
- 5 ст. л. соняшникової олії
- 250-300 мл молока
- 1 ч. л. цукру
- 3-4 зуб. часнику
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Очистити картоплю від шкірки, вимити та порізати на частини. Перекласти в каструлю та залити водою. Зварити. Як тільки картопля охолоне, її треба потовкти разом з наваром. Саме тому під час варіння картоплі води має бути в міру.
- До картопляного пюре додати часник, пропущений через прес. Потім кип’ячене молоко, яйця та борошно. Замішати тісто. Під час цього додати олію та посолити. Знову ретельно перемішати й дати тісту постояти півгодини.
- Сковороду розігріти з олією й викласти ложкою млинці. Кожен посипати подрібненою зеленню. Обсмажити з обох сторін. Зауважте, що картопляні млинці трохи крихкіші, ніж зі звичайного борошна. Тому перевертати їх треба акуратно. Смачного!
Тонкі картопляні млинці: в рази смачніші звичайних дерунів. РЕЦЕПТ