Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але такі пиріжки я готова їсти щодня!

Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але такі пиріжки я готова їсти щодня!
Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але такі пиріжки я готова їсти щодня!

ДЛЯ ТІСТА:

  • борошно пшеничне (краще цільнозернове) – 250 г
  • відвар картопляний – 150 мл
  • олія – 2 ст.л.
  • розпушувач для тіста або сода – 0,5 ч. л.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • картопля – 3-4 шт.
  • олія – 2 ст.л.
  • зелень кропу або петрушки – за смаком
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Готуємо пюре. Зробити це треба ще й тому, що тісто готується з картопляного відвару. Картоплю помити. Очистити. Можна порізати однаковими шматочками. Покласти в каструлю, залити окропом, трохи посолити і варити до готовності. Відвар злити, але не весь. Орієнтуйтеся, що його слід залишити тільки на тісто. Додати олію. Розім’яти картоплю в пюре. Зелень помити, дрібно нарізати. З’єднати з пюре і добре перемішати.
  2. Готуємо тісто. У миску просіяти борошно. Додати до борошна розпушувач (соду). Теплий відвар (40 ° C) влити в борошно, додати олію і замісити тісто. Тісто добре вимісити. Воно повинно вийти еластичним і пружним, не липнути до рук. Покласти його в миску. Накрити і прибрати на хвилин 20-30 в сторону.
  3. Готове тісто розкачати в “ковбаску” і порізати на шматочки. Шматочки не повинні бути маленькими, якщо ви хочете, щоб пиріжок був теж не маленьким. Кожен шматочок розім’яти руками в коржики. Поки розминаємо руками. Кладемо на корж начинку з пюре.
  4. Добре защипніть краї коржа з начинкою. Знову руками придавлюємо пиріжок, щоб він став тонким. На цьому етапі можна це зробити акуратно качалкою.
  5. Смажити пиріжки на сковороді на розігрітій олії з двох сторін.

Смачного!

Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але такі пиріжки я готова їсти щодня!
Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але такі пиріжки я готова їсти щодня!

За матеріалами