
ДЛЯ ТІСТА:
- борошно пшеничне (краще цільнозернове) – 250 г
- відвар картопляний – 150 мл
- олія – 2 ст.л.
- розпушувач для тіста або сода – 0,5 ч. л.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- картопля – 3-4 шт.
- олія – 2 ст.л.
- зелень кропу або петрушки – за смаком
- сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Готуємо пюре. Зробити це треба ще й тому, що тісто готується з картопляного відвару. Картоплю помити. Очистити. Можна порізати однаковими шматочками. Покласти в каструлю, залити окропом, трохи посолити і варити до готовності. Відвар злити, але не весь. Орієнтуйтеся, що його слід залишити тільки на тісто. Додати олію. Розім’яти картоплю в пюре. Зелень помити, дрібно нарізати. З’єднати з пюре і добре перемішати.
- Готуємо тісто. У миску просіяти борошно. Додати до борошна розпушувач (соду). Теплий відвар (40 ° C) влити в борошно, додати олію і замісити тісто. Тісто добре вимісити. Воно повинно вийти еластичним і пружним, не липнути до рук. Покласти його в миску. Накрити і прибрати на хвилин 20-30 в сторону.
- Готове тісто розкачати в “ковбаску” і порізати на шматочки. Шматочки не повинні бути маленькими, якщо ви хочете, щоб пиріжок був теж не маленьким. Кожен шматочок розім’яти руками в коржики. Поки розминаємо руками. Кладемо на корж начинку з пюре.
- Добре защипніть краї коржа з начинкою. Знову руками придавлюємо пиріжок, щоб він став тонким. На цьому етапі можна це зробити акуратно качалкою.
- Смажити пиріжки на сковороді на розігрітій олії з двох сторін.
Смачного!
