Торт 3 склянки: без міксера, ваги, соковитий без просочення. Смачний десерт на кефірі

Інгредієнти:

  • цукор, кефір та борошно по 1 склянці;
  • какао, 2 ст.л.
  • яйце, 1 шт.;
  • сода, 1 ч.л.;
  • олія, 40 мл.

Для приготування крему:

  • згущене молоко варене, 300 г;
  • сметана жирна, 400 г.

Процес приготування:

  1. Основні продукти вимірюйте склянкою, об’ємом 200 мл.
  2. Перетираємо яйце з цукром і вливаємо кефір, перемішуємо віночком до однорідності.
  3. Вливаємо олію і вимішуємо масу.
  4. Всипаємо соду, перемішуємо.
  5. Всипаємо посіяне борошно та какао, вимішуємо тісто.
  6. Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом.
  7. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Охолоджуємо.
  8. Розрізаємо бісквіт на коржі, верх відрізаємо і подрібнюємо на крихту за допомогою блендера.
  9. Для крему беремо жирну сметану і збиваємо міксером, частинами вводимо варене згущене молоко і збиваємо крем до однорідності.
  10. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, а також верх і боки, обсипаємо крихтою.
  11. Тортик готовий і це просто шоколадне диво. За бажанням, ви можете посипати тертим шоколадом.