
Торт “Банановий рай” такий смачний і повітряний, що навіть після ситного застілля його хочеться спробувати. Цей торт не треба пекти, готується швидко і просто.
Інгредієнти:
- крекер – 500 г;
- банани – 1 кг;
- сметана 20% – 450 г;
- цукровий пісок – 2 скл.;
- вода – 400 мл;
- желатин – 20 г.
Рецепт приготування:
- Желатин розвести на воді, як вказано в інструкції. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Дати охолонути.
- Змішуємо сметану з цукром і добре збиваємо міксером до пишності, додаємо теплий желатин, ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник.
- Банани очистити і нарізати кружальцями.
- Форму застелити харчовою плівкою. Викласти шар крекеру. Наступний шар – банани. Зверху поливаємо кремом.
- Чергуючи, збираємо весь торт і заливаємо рештою крему. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
- Готовий торт перевернути на плоску тарілку та присипати зверху какао. Смачного!

Відео-рецепт приготування можна переглянути тут.