Торт “Гілочка” – з колекції дуже смачних тортів

Торт “Гілочка” – з колекції дуже смачних тортів

Інгредієнти:

Для бісквітного коржа:

  • яйця, 5 шт.;
  • цукор і борошно по 150 г;
  • сіль і ванілін по дрібці.

Для білково-горіхового коржа:

  • білки, 3 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • горіхи, 60 г;
  • ванілін;
  • борошно, 20 г.

Для крему:

  • масло вершкове, 300 г;
  • цукор, 270 г;
  • жовтки, 3 шт.;
  • молоко, 180 г;
  • коньяк, 1 ст.л.;
  • ванілін.

Для просочення:

  • цукор, 70 г;
  • вода, 80 мл;
  • коньяк, 1 ст.л.

Приготування:

  1. Горіхи подрібнюємо ножем.
  2. Білки змішуємо з ложкою цукру і збиваємо до густої і білої маси.
  3. Решта цукру змішуємо з горіхами і борошном.
  4. Змішуємо білкову масу з горіховою і викладаємо в форму, застелену пергаментом.
  5. Випікаємо при 130 – 150 градусах близько 2 – 2.5 години.
  6. Для крему змішуємо всі продукти, крім вершкового масла, ставимо на вогонь і варимо густу масу. Вогонь невеликий, масу постійно перемішуємо. Остуджуємо крем.
  7. Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо до пишності, потім частинами вводимо крем і збиваємо масу.
  8. Для сиропу змішуємо всі продукти. Коньяк можна замінити іншим алкоголем.
  9. Для бісквіта змішуємо яйця з цукром і сіллю, збиваємо до густої і пишної, стійкої маси.
  10. Ванілін додавайте до смаку.
  11. Борошно просіюємо і частинами вводимо в тісто, не перестаючи збивати.
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
  13. Остуджуємо бісквіт і розрізаємо на 2 частини. Обрізки подрібнюємо блендером до крихти.
  14. Просочуємо кожен корж сиропом.
  15. Збирати торт можете на свій розсуд: коржі кладіть в будь-якому порядку, змащуючи рясно кремом.
  16. Бока і верх також змащуємо кремом, обсипаємо крихтою.
  17. Зверху з крему можна видавити за допомогою насадок і кондитерського мішка крем у вигляді гілочки з квітами.
  18. Ставимо на кілька годин в холодильник для просочення і стабілізації.
  19. Прикрасити такий смачний десерт можете за своїм смаком, багато просто посипають тертим молочним шоколадом.

Торт “Гілочка” – з колекції дуже смачних тортів