
Цей торт Наполеон виходить м’яким та просоченим із ароматним кремом. Класичний торт Наполеон із заварним кремом. Я в захваті від цього рецепту, адже він набагато простіше, ніж решта! Я навіть не помітила, як швидка розкотила і спекла всі коржі, адже раніше цей процес займав цілу купу часу!
Коржі для Наполеона:
- Борошно – 300 г + борошно для розкочування тіста
- Вершкове масло – 200 г
- Вода крижана – 120 г
- Яйце – 1 шт.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст.л.
Крем:
- Молоко – 750 г
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 г
- Борошно – 40 г
- Цукор – 230 г
- Ванільний цукор – 20 г
- Вершкове масло – 50 г
- Вершки 33% – 500 г
Для крихти з коржів:
- Цукрова пудра та ванільний цукор
Процес приготування:
- У борошно додати сіль, перемішати. Натерти заморожене вершкове масло на тертці, постійно обвалюючи його в борошні.
- У крижану воду додати оцет та яйце, перемішати. Влити рідину до крихти з олії та борошна. Замісити тісто. Розділити тісто на 4 частини та покласти в морозильну камеру на 30-60 хвилин.
- Молоко нагріти до гарячого стану. В окремій мисці змішати борошно, цукор, крохмаль та яйця. Влити трохи гарячого молока, перемішати. Потім вилити цю суміш у молоко, поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Після появи перших бульбашок кипіння, проварити ще 1 хвилину. Додати вершкове масло та ванільний цукор. Перемішати до однорідності. Накрити харчовою плівкою та дати повністю охолонути.
- Тонко розкачати кожну частину тіста. Наколоти виделкою. Випікати кожен корж 8-10 хвилин при температурі 190 градусів. Коли корж дуже гарячий, обрізати краї і розрізати кожен корж на 2 частини. Разом виходить 8 коржів.
- Коли заварний крем повністю охолонув, збити жирні вершки до стійких піків. Вершки мають бути дуже холодними.
- Збити крем міксером і частинами додати його в збиті вершки.
- Змастити коржі кремом. Змастити верх та боки торта кремом. З обрізків коржів зробити крихту, додати трохи ванільного цукру та цукрову пудру.
Смачного!