Торт “Ніжність”. Незрівнянний домашній бісквіт! Сметанний крем + шоколад. Дуже смачний і ніжний тортик до чаю

Торт "Ніжність". Незрівнянний домашній бісквіт! Сметанний крем + шоколад. Дуже смачний і ніжний тортик до чаю
Торт "Ніжність". Незрівнянний домашній бісквіт! Сметанний крем + шоколад. Дуже смачний і ніжний тортик до чаю

Що може бути смачніше, ніж  домашній торт? Легкий, повітряний, який просто тане в роті? Він стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Зрештою, щоб поласувати смачненьким не варто чекати особливого випадку. Торт «Ніжність» можна спекти просто до чаю. Рецепт перевірений, тому у вас точно вийде!

Продукти:

Для бісквіту:

  • 150 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Для крему:

  • 250 г сметани;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г згущеного молока;
  • 100 г шоколаду;
  • 100 мл вершків 15%.

Для глазурі:

  • шоколад;
  • вершки.

Як готувати:

  1. Холодні яйця збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор. Маса повинна збільшитися в три-чотири рази (приблизно 7-10 хвилин).
  2. Поступово додаємо просіяне борошно, розпушувач.
  3. Обережно перемішуємо тісто лопаткою знизу вгору.
  4. Форму для випікання змащуємо олією, дно застелюємо папером для випічки. Виливаємо  бісквітну масу в форму.
  5. Прокручуємо форму по колу кілька разів, щоб тісто рівномірно розподілилося і не підіймалося при випічці куполом.
  6. Ставимо форму в духовку на середню полицю. Випікати бісквітний торт при 180-190 градусах 25-30 хвилин. Духовку під час випічки не відкривати!
  7. Коли бісквіт охолоне, гострим ножем розрізати корж на три частини. Обрізати краєчки. Підсушити їх в духовці.
  8. Бісквіт можна спекти заздалегідь. Витриманий бісквіт розрізати набагато легше.
  9. Викладаємо порізаний на шматки шоколад. Заливаємо молоком. Розігріваємо у мікрохвильовій печі до однорідної маси.
  10. Готовою шоколадною масою просочуємо кожен корж, залишаємо на 15 хвилин.
  11. Готуємо масу. Збити до однорідної маси міксером розм`якшене масло, додати згущене молоко.
  12. Додати відважену сметану (її можна витримати 12 годин). Добре збиваємо.
  13. Змастити корж кремом, зверху накрити другим коржем. Змастити кремом верхівку і краї.
  14. Обрізки бісквіта розчавити качалкою і прикрасити верх бісквітного торта крихтою.
  15. Дати бісквіту просочитися 3-4 години.

Зберігайте рецепт, і діліться з друзями. Буде смачно!