
Що може бути смачніше, ніж домашній торт? Легкий, повітряний, який просто тане в роті? Він стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Зрештою, щоб поласувати смачненьким не варто чекати особливого випадку. Торт «Ніжність» можна спекти просто до чаю. Рецепт перевірений, тому у вас точно вийде!
Продукти:
Для бісквіту:
- 150 г борошна;
- 150 г цукру;
- 4 яйця;
- 1 ч. л. розпушувача.
Для крему:
- 250 г сметани;
- 200 г вершкового масла;
- 100 г згущеного молока;
- 100 г шоколаду;
- 100 мл вершків 15%.
Для глазурі:
- шоколад;
- вершки.
Як готувати:
- Холодні яйця збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор. Маса повинна збільшитися в три-чотири рази (приблизно 7-10 хвилин).
- Поступово додаємо просіяне борошно, розпушувач.
- Обережно перемішуємо тісто лопаткою знизу вгору.
- Форму для випікання змащуємо олією, дно застелюємо папером для випічки. Виливаємо бісквітну масу в форму.
- Прокручуємо форму по колу кілька разів, щоб тісто рівномірно розподілилося і не підіймалося при випічці куполом.
- Ставимо форму в духовку на середню полицю. Випікати бісквітний торт при 180-190 градусах 25-30 хвилин. Духовку під час випічки не відкривати!
- Коли бісквіт охолоне, гострим ножем розрізати корж на три частини. Обрізати краєчки. Підсушити їх в духовці.
- Бісквіт можна спекти заздалегідь. Витриманий бісквіт розрізати набагато легше.
- Викладаємо порізаний на шматки шоколад. Заливаємо молоком. Розігріваємо у мікрохвильовій печі до однорідної маси.
- Готовою шоколадною масою просочуємо кожен корж, залишаємо на 15 хвилин.
- Готуємо масу. Збити до однорідної маси міксером розм`якшене масло, додати згущене молоко.
- Додати відважену сметану (її можна витримати 12 годин). Добре збиваємо.
- Змастити корж кремом, зверху накрити другим коржем. Змастити кремом верхівку і краї.
- Обрізки бісквіта розчавити качалкою і прикрасити верх бісквітного торта крихтою.
- Дати бісквіту просочитися 3-4 години.
Зберігайте рецепт, і діліться з друзями. Буде смачно!