Торт “Три склянки” буквально тане в роті: все змішали і в духовку

Торт черговий "Три склянки" буквально тане в роті: Все змішали і в духовку
Торт черговий "Три склянки" буквально тане в роті: Все змішали і в духовку

Дуже простий в приготування, але при цьому дуже смачний. Інгредієнти для такого тортика завжди знайдуться в холодильнику, коржі виходять вологими не вимагають просочення.

Інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.
  • кефір (йогурт або ряжанка) -1 скл. (250 мл)
  • борошно – 1 скл. (160 г)
  • цукор – 1 скл. (200 г)
  • какао порошок -2 ст.л. (30 г)
  • сода – 1 ч.л. + (сік лимона по потребі)
  • олія – 3 ст.л.

Для крему:

  • сметана – 500 г
  • цукрова пудра – 2-3 ст.л. (або на (свій) смак)
  • волоські горіхи – на (свій) смак

Процес приготування:

  1. Кефір змішуємо з содою. Можна додати трохи лимонного соку.
  2. Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі, перемішуємо.
  3. Змішуємо обидві маси і перемішуємо.
  4. Просіваємо борошно з какао в масу і вимішуємо густе тісто.
  5. Вливаємо олію і перемішуємо.
  6. Форму змащуємо олією і виливаємо тісто.
  7. Випікаємо від 30 до 40 хвилин при 180 градусах, перевіряючи готовність шпажкою.
  8. Даємо охолонути і ріжемо на 3 коржі, вирівнюємо бісквіт, обрізки подрібнюємо.
  9. Для крему краще взяти жирну сметану і вимісити з цукровою пудрою віночком.
  10. Змащуємо коржі кремом, формуємо торт, обмазуємо краї і верх, обсипаємо крихтою і подрібненими горіхами.
  11. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!