Для тіста:
- мед – 180 г;
- масло вершкове – 160 г;
- яйця – 4 шт.;
- сода – 1.5 ч.л.;
- дрібка солі;
- цукор – 180 г;
- борошно – 250 г
Для приготування крему:
- сметана жирна – 600 мл;
- сир м’який – 200 г;
- пудра цукрова – 120 г;
- ванілін на (свій) смак.
Процес приготування:
- Мед змішуємо з вершковим маслом, розтоплюємо на невеликому вогні.
- Всипаємо соду і активно перемішуємо, щоб піна не стала витікати з посудини.
- Знімаємо з плити, охолоджуємо.
- Яйця збиваємо з цукром до пишності.
- Змішуємо обидві маси, не перестаючи збивати міксером.
- Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто лопаткою до однорідності.
- Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.
- Охолоджуємо корж на решітці, обрізаємо краї, розрізаємо на 2 коржі.
- Сметану змішуємо з пудрою і збиваємо, додаємо частинами м’який сир і збиваємо крем до пишності.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обсипаємо подрібненими обрізками.
- Торт ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він просочився.