Торти з вафельних коржів — 3 солодких і 3 закусочних. Прості рецепти на будь-який смак!

Торт з вафельних коржів – це на 100% той випадок, коли все залежить від начинки. Яким буде смак – солодким, солоним чи пікантним – вирішувати вам. Для цього редакція “Коліжанка” підібрала 6 приголомшливих рецептів вафельних тортів: 3 солодких і 3 закусочних.

Торт з вафельних коржів із заварним кремом

Торт з вафельних коржів із заварним кремом
Торт з вафельних коржів із заварним кремом

Інгредієнти:

  • 8-10 вафельних коржів
  • 300 мл молока
  • 3 жовтки
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 дрібка ваніліну
  • 70 г вершкового масла
  • 300 г вареного згущеного молока

Приготування

  1. Борошно змішайте з ваніліном, додайте жовтки і ретельно розітріть масу. Додайте молоко, перемішайте і поставте на слабкий вогонь. Варіть до загустіння.
  2. До молочному крему додайте масло, перемішайте. До крему, який остиг, додайте згущене молоко і збийте до пишності.
  3. Готовим кремом змастіть коржі, залиште на 1-2 години для просочення. Верх і боки виробу прикрасьте за бажанням горіхами.

Торт з вафельних коржів зі сметанно-сирною начинкою

Торт з вафельних коржів зі сметанно-сирною начинкою
Торт з вафельних коржів зі сметанно-сирною начинкою

Інгредієнти:

  • 7-8 вафельних коржів
  • 300 г сиру жирністю 9%
  • 200 г сметани жирністю 15-20%
  • 100 г цукру
  • 1 г ваніліну
  • горіхи – за смаком
  • чорнослив – за смаком

Приготування

  1. Сир перетріть через сито. У глибокій мисці збийте сметану, сир, цукор і ванілін до пишності. Чорнослив і горіхи подрібніть.
  2. Змастіть коржі кремом. Верх також змастіть кремом, посипте подрібненими горіхами і чорносливом.

Торт з вафельних коржів з шоколадним кремом

Торт з вафельних коржів з шоколадним кремом
Торт з вафельних коржів з шоколадним кремом

Інгредієнти:

  • 8-10 вафельних коржів
  • 200 г вершкового масла
  • 50 г чорного шоколаду
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 150 г цукру
  • 120 мл молока
  • волоські горіхи за смаком

Приготування

  1. У ємності з товстими стінками змішайте цукор, какао і молоко. Поставте на невеликий вогонь, помішуючи, варіть до розчинення цукру. Додайте до суміші шоколад, нехай розчиниться.
  2. Зніміть шоколадну масу з вогню, остудіть. Додайте вершкове масло і збийте міксером до пишноти і покладіть на півгодини до холодильника для загустіння.
  3. Змастіть коржі кремом, залиште в холодильнику на 1-2 години для просочення. Прикрасьте подрібненими горіхами.

Торт з вафельних коржів з оселедцем

Торт з вафельних коржів з оселедцем
Торт з вафельних коржів з оселедцем

Інгредієнти:

  • 6-7 вафельних коржів
  • 300 г філе слабосоленого оселедця
  • 500 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 250 г майонезу
  • 100 г твердого сиру
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • зелень за смаком

Приготування

  1. Моркву зваріть, натріть на дрібній терці. Філе оселедця разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку. Печериці дрібно наріжте і обсмажте на олії, після чого блендером доведіть до стану пюре.
  2. Зберіть торт в такій послідовності: корж – половина оселедцевого паштету – майонез – корж – половина моркви – майонез – корж – половина грибів. У такій самій послідовності викладіть решту шарів.
  3. Верх торта змастіть майонезом, посипте тертим сиром, прикрасьте подрібненою зеленню.

Торт з вафельних коржів з печінкою тріски

Торт з вафельних коржів з печінкою тріски
Торт з вафельних коржів з печінкою тріски

Інгредієнти:

  • 3 вафельних коржі
  • 250 г печінки тріски
  • 1 цибулина
  • 3 варених яйця
  • 200 г твердого сиру
  • 150 г майонезу

Приготування

  1. Яєчні жовтки і сир окремо натріть на терці, печінку розімніть виделкою, цибулю і білки наріжте дрібними кубиками.
  2. На перший корж викладіть печінку, зверху розподіліть цибулю, накрийте другим коржем. Змастіть корж майонезом, викладіть жовтки. Накрийте третім коржем, який також змастіть майонезом. Верх посипте тертим сиром і нарізаними білками.

Вафельний торт з куркою і грибами

Вафельний торт з куркою і грибами

Інгредієнти:

  • 5 вафельних коржів
  • 300 г копченої курки
  • 250 г печериць
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г твердого сиру
  • 0,5 пучка зелені
  • 5 варених яєць
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 100 г майонезу

Приготування

  1. Курку дрібно наріжте. Подрібнені гриби і цибулю пасеруйте на вершковому маслі. Яйця і сир окремо натріть на терці. Зелень подрібніть.
  2. Кожну групу готових інгредієнтів, крім сиру і зелені, змішайте з ложкою майонезу.
  3. Сформуйте торт, викладаючи по черзі начинку на коржі. Верх змастіть майонезом, посипте тертим сиром, прикрасьте зеленню.

Читайте також:

https://kolizhanka.com.ua/vafelnyj-tort-8-retseptiv-najsmachnishyh-nachynok/