Торт з вафельних коржів – це на 100% той випадок, коли все залежить від начинки. Яким буде смак – солодким, солоним чи пікантним – вирішувати вам. Для цього редакція “Коліжанка” підібрала 6 приголомшливих рецептів вафельних тортів: 3 солодких і 3 закусочних.
Торт з вафельних коржів із заварним кремом
Інгредієнти:
- 8-10 вафельних коржів
- 300 мл молока
- 3 жовтки
- 2 ст. л. борошна
- 1 дрібка ваніліну
- 70 г вершкового масла
- 300 г вареного згущеного молока
Приготування
- Борошно змішайте з ваніліном, додайте жовтки і ретельно розітріть масу. Додайте молоко, перемішайте і поставте на слабкий вогонь. Варіть до загустіння.
- До молочному крему додайте масло, перемішайте. До крему, який остиг, додайте згущене молоко і збийте до пишності.
- Готовим кремом змастіть коржі, залиште на 1-2 години для просочення. Верх і боки виробу прикрасьте за бажанням горіхами.
Торт з вафельних коржів зі сметанно-сирною начинкою
Інгредієнти:
- 7-8 вафельних коржів
- 300 г сиру жирністю 9%
- 200 г сметани жирністю 15-20%
- 100 г цукру
- 1 г ваніліну
- горіхи – за смаком
- чорнослив – за смаком
Приготування
- Сир перетріть через сито. У глибокій мисці збийте сметану, сир, цукор і ванілін до пишності. Чорнослив і горіхи подрібніть.
- Змастіть коржі кремом. Верх також змастіть кремом, посипте подрібненими горіхами і чорносливом.
Торт з вафельних коржів з шоколадним кремом
Інгредієнти:
- 8-10 вафельних коржів
- 200 г вершкового масла
- 50 г чорного шоколаду
- 2 ст. л. какао-порошку
- 150 г цукру
- 120 мл молока
- волоські горіхи за смаком
Приготування
- У ємності з товстими стінками змішайте цукор, какао і молоко. Поставте на невеликий вогонь, помішуючи, варіть до розчинення цукру. Додайте до суміші шоколад, нехай розчиниться.
- Зніміть шоколадну масу з вогню, остудіть. Додайте вершкове масло і збийте міксером до пишноти і покладіть на півгодини до холодильника для загустіння.
- Змастіть коржі кремом, залиште в холодильнику на 1-2 години для просочення. Прикрасьте подрібненими горіхами.
Торт з вафельних коржів з оселедцем
Інгредієнти:
- 6-7 вафельних коржів
- 300 г філе слабосоленого оселедця
- 500 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 250 г майонезу
- 100 г твердого сиру
- 2 ст. л. соняшникової олії
- зелень за смаком
Приготування
- Моркву зваріть, натріть на дрібній терці. Філе оселедця разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку. Печериці дрібно наріжте і обсмажте на олії, після чого блендером доведіть до стану пюре.
- Зберіть торт в такій послідовності: корж – половина оселедцевого паштету – майонез – корж – половина моркви – майонез – корж – половина грибів. У такій самій послідовності викладіть решту шарів.
- Верх торта змастіть майонезом, посипте тертим сиром, прикрасьте подрібненою зеленню.
Торт з вафельних коржів з печінкою тріски
Інгредієнти:
- 3 вафельних коржі
- 250 г печінки тріски
- 1 цибулина
- 3 варених яйця
- 200 г твердого сиру
- 150 г майонезу
Приготування
- Яєчні жовтки і сир окремо натріть на терці, печінку розімніть виделкою, цибулю і білки наріжте дрібними кубиками.
- На перший корж викладіть печінку, зверху розподіліть цибулю, накрийте другим коржем. Змастіть корж майонезом, викладіть жовтки. Накрийте третім коржем, який також змастіть майонезом. Верх посипте тертим сиром і нарізаними білками.
Вафельний торт з куркою і грибами
Інгредієнти:
- 5 вафельних коржів
- 300 г копченої курки
- 250 г печериць
- 1 цибулина
- 50 г вершкового масла
- 150 г твердого сиру
- 0,5 пучка зелені
- 5 варених яєць
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 100 г майонезу
Приготування
- Курку дрібно наріжте. Подрібнені гриби і цибулю пасеруйте на вершковому маслі. Яйця і сир окремо натріть на терці. Зелень подрібніть.
- Кожну групу готових інгредієнтів, крім сиру і зелені, змішайте з ложкою майонезу.
- Сформуйте торт, викладаючи по черзі начинку на коржі. Верх змастіть майонезом, посипте тертим сиром, прикрасьте зеленню.
Читайте також:
https://kolizhanka.com.ua/vafelnyj-tort-8-retseptiv-najsmachnishyh-nachynok/