ТРИ РЕЦЕПТИ, які я завжди готую на ВЕЛИКДЕНЬ. Паска – наш сімейний рецепт, сирна паска без дріжджів і сирна паска на Великдень, без яєць і вершкового масла. Все це я готую щороку, тому дуже рекомендую!
Паска – мій улюблений рецепт!
- Молоко – 500 мл
- Яйця – 15 шт. (2 білки взяти для глазурі)
- Дріжджі (сухі) – 22 г або свіжі 100 г
- Борошно – 2,5 кг (приблизно)
- Цукор – 450 г (якщо любите дуже солодкі паски, додайте цукру більше)
- Сметана – 200 г
- Вершкове масло – 400 г
- Ванілін – 2 г
- Сіль – 1 ч.л.
- Ізюм
Для глазурі:
- Білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 200 г
- Лимонна кислота – 1/4 ч.л.
- Кондитерська присипка (для прикраси)
З цієї кількості тіста виходить 12 пасок (форми 90х90мм) + 9 пасок (форми 60х60)
Сирна паска без дріжджів
- Сир – 450 г
- Яйця – 5 шт.
- Борошно – 450 г
- Розпушувач – 12 г
- Масло вершкове – 150 г
- Ванілін – 1,5 г
- Ізюм – 100 г
- Цукор – 400 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Лимонна кислота – 1/4 ч.л.
- Сіль – щіпка
- Кондитерська посипка
З цієї кількості тіста виходить 4 паски (мої форми 90х90мм)
Сирна паска на Великдень, без випічки
- Сир – 600 г
- Сметана (25-30%) – 200 г
- Цукрова пудра – 80-100 г
- Желатин – 10 г
- Ванілін – 1 п.
- Ізюм (можна додати курагу, чорнослив, цукати, горіхи) – 100 г
Відео-рецепти приготування: