Яловичина за цим рецептом виходить дуже м’яка, прямо розпадається на окремі волокна! Навіть дуже жорстке м’ясо буде танути в роті – при необхідності потрібно збільшити час приготування. При тушінні утворюється смачний соус – поєднання цибулі, вершкового масла і м’ясного соку ідеальне, а головне, що це м’ясо дуже просто приготувати. Рекомендую обов’язково спробувати цей рецепт, дуже і дуже м’яке і смачне м’ясо виходить!
Рецепт приготування:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля – 400 г
- Вершкове масло – 100-150 г
- Вода – 50 мл
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – 0 , 5 ч.л. (За смаком)
- Цукор – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
- Чорний перець – 7 горошин
- Запашний перець – 2 горошини
Процес приготування:
- М’ясо добре промити і обсушити. Нарізати великими шматочками. Викласти в каструлю одним шаром. Залити воду.
- Цибулю нарізати маленькими кубиками. Я нарізаю дуже дрібно, щоб цибуля розварилася. Але можна нарізати більшими шматочками або кільцями. Викласти цибулю на м’ясо.
- Вершкове масло нарізати шматочками і викласти зверху на цибулю. Тушити 60 хвилин під закритою кришкою.
- Додати оцет, сіль на (свій) смак, цукор, чорний і запашний перець, подрібнений часник. Тушити ще 60-90 хвилин в залежності від жорсткості м’яса. Якщо соус виходить рідким. Те можна відкрити кришку, щоб випарувалася зайва рідина.
- Готове м’ясо з соусом подаємо з відвареною картоплею або макаронами. Смачного!