Це просто бомба! Найсмачніший торт “Везувій” із шоколадними коржами та великою кількістю крему

Смачний та незвичайний торт “Везувій” із шоколадними коржами та великою кількістю крему. Приготувати зможе кожен!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Сироп:

  • цукор – 1/2 склянки
  • вода – 1/2 склянки

Бісквіт (діаметр форми 26 см):

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 180 г (1 склянка)
  • борошно – 120 г (1 склянка)
  • какао – 25 г (3 ст. л.)
  • розпушувач – 10 г (1 пачка)
  • олія – 2 ст. л.

Крем:

  • молоко – 1 л
  • цукор – 170 г
  • кокосова стружка – 150 г
  • борошно – 110 г
  • яйце – 1 шт.
  • масло вершкове – 50 г
  • крохмаль – 1,5 ст. л.
  • цукор ванільний – 10 г

Прикраса:

  • вершки 30% – 150 мл
  • загусник для вершків – 1 пачка (8 г)
  • цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Спочатку випікаємо бісквіт.
    У миску розбиваємо 4 яйця. Починаємо збивати та поступово насипаємо 180 г цукру. Збиваємо яйця з цукром до щільної піни, приблизно 3 хвилини.
  2. У збиті яйця наливаємо 2 ст. л. олії. Усі перемішуємо.
  3. У сито насипаємо 120 г борошна, 25 г какао та 10 г розпушувача для тіста. Все просіюємо у збиті яйця в 2 підходи, щоразу добре перемішуючи міксером.
  4. Приготовлене тісто виливаємо у форму, дно якої застелене пергаментним папером. Діаметр форми 26 см. Тісто розподіляємо по дну форми.
    Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо бісквіт приблизно 35 хвилин.
  5. Готуємо сироп для просочення бісквіту.
    У миску наливаємо 0,5 склянки води і насипаємо півсклянки цукру. Ставимо на вогонь. Сироп доводимо до кипіння, кип’ятимо 1 хвилину та знімаємо з вогню. Сиропу даємо охолонути.
  6. У миску наливаємо 1 л молока, насипаємо 110 г борошна, 1,5 ст. крохмалю, 170 г цукру та розбиваємо 1 яйце. Все відразу ж перемішуємо віночком, щоб не утворилися грудочки.
  7. Ставимо на вогонь. Варимо крем на середньому вогні, постійно перемішуючи. Зверніть увагу, що дуже важливо постійно перемішувати крем у процесі варіння, інакше він пригорить на дно.
  8. Коли крем загусне і закипить, знімаємо його з вогню.
    Відразу ж у крем додаємо 50 г вершкового масла та 10 г ванільного цукру. Усі перемішуємо.
  9. Сюди ж у крем насипаємо 150 г кокосової стружки і знову перемішуємо до однорідності. Крем готовий.
  10. Складаємо торт. Бісквіт вже охолонув, виймаємо його з форми.
  11. Розрізаємо бісквіт на 2 приблизно однакові коржі. З верхнього коржа знімаємо запечену скоринку.
  12. Миску, в якій складатимемо торт, обтягуємо харчовою плівкою.
  13. У миску акуратно кладемо один із бісквітних коржів. Я кладу той що тонший. Частина бісквіту який не міститься акуратно зрізаємо ножем.
  14. Бісквіт рясно просочуємо цукровим сиропом. Виливаємо ще гарячий крем.
  15. Зверху кладемо другий бісквіт. Вирізаємо його формою миски. Верхній бісквіт теж просочуємо цукровим сиропом.
  16. Торт накриваємо плівкою і ставимо в холодильник настоюватись на 4 години, а краще на ніч.

Прикрашаємо торт (відео):