
Смачний та незвичайний торт “Везувій” із шоколадними коржами та великою кількістю крему. Приготувати зможе кожен!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Сироп:
- цукор – 1/2 склянки
- вода – 1/2 склянки
Бісквіт (діаметр форми 26 см):
- яйця – 4 шт.
- цукор – 180 г (1 склянка)
- борошно – 120 г (1 склянка)
- какао – 25 г (3 ст. л.)
- розпушувач – 10 г (1 пачка)
- олія – 2 ст. л.
Крем:
- молоко – 1 л
- цукор – 170 г
- кокосова стружка – 150 г
- борошно – 110 г
- яйце – 1 шт.
- масло вершкове – 50 г
- крохмаль – 1,5 ст. л.
- цукор ванільний – 10 г
Прикраса:
- вершки 30% – 150 мл
- загусник для вершків – 1 пачка (8 г)
- цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку випікаємо бісквіт.
У миску розбиваємо 4 яйця. Починаємо збивати та поступово насипаємо 180 г цукру. Збиваємо яйця з цукром до щільної піни, приблизно 3 хвилини. - У збиті яйця наливаємо 2 ст. л. олії. Усі перемішуємо.
- У сито насипаємо 120 г борошна, 25 г какао та 10 г розпушувача для тіста. Все просіюємо у збиті яйця в 2 підходи, щоразу добре перемішуючи міксером.
- Приготовлене тісто виливаємо у форму, дно якої застелене пергаментним папером. Діаметр форми 26 см. Тісто розподіляємо по дну форми.
Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо бісквіт приблизно 35 хвилин. - Готуємо сироп для просочення бісквіту.
У миску наливаємо 0,5 склянки води і насипаємо півсклянки цукру. Ставимо на вогонь. Сироп доводимо до кипіння, кип’ятимо 1 хвилину та знімаємо з вогню. Сиропу даємо охолонути. - У миску наливаємо 1 л молока, насипаємо 110 г борошна, 1,5 ст. крохмалю, 170 г цукру та розбиваємо 1 яйце. Все відразу ж перемішуємо віночком, щоб не утворилися грудочки.
- Ставимо на вогонь. Варимо крем на середньому вогні, постійно перемішуючи. Зверніть увагу, що дуже важливо постійно перемішувати крем у процесі варіння, інакше він пригорить на дно.
- Коли крем загусне і закипить, знімаємо його з вогню.
Відразу ж у крем додаємо 50 г вершкового масла та 10 г ванільного цукру. Усі перемішуємо. - Сюди ж у крем насипаємо 150 г кокосової стружки і знову перемішуємо до однорідності. Крем готовий.
- Складаємо торт. Бісквіт вже охолонув, виймаємо його з форми.
- Розрізаємо бісквіт на 2 приблизно однакові коржі. З верхнього коржа знімаємо запечену скоринку.
- Миску, в якій складатимемо торт, обтягуємо харчовою плівкою.
- У миску акуратно кладемо один із бісквітних коржів. Я кладу той що тонший. Частина бісквіту який не міститься акуратно зрізаємо ножем.
- Бісквіт рясно просочуємо цукровим сиропом. Виливаємо ще гарячий крем.
- Зверху кладемо другий бісквіт. Вирізаємо його формою миски. Верхній бісквіт теж просочуємо цукровим сиропом.
- Торт накриваємо плівкою і ставимо в холодильник настоюватись на 4 години, а краще на ніч.
Прикрашаємо торт (відео):