ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
- Борошно – 220 г
- Сухі дріжджі – 5 г
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Цукор – 30 г
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Сир (твердий або моцарелла) – 100 г
Для часникового масла:
- Зелена цибуля – 2 ст.л.
- Часник – 1 ст.л.
- Цукор – 5 г
- Вершкове масло – 20 г
- Жовток – 1 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У глибоку миску висипаємо 220 г борошна, до нього додаємо сухі дріжджі 5 г, потім сіль 1/4 ст.л., цукор 30 г і яйце 1 шт. Ще налийте 100 мл теплого молока. І замісіть тісто.
- До тіста додайте 30 г вершкового масла і ще раз вимісіть тісто. Якщо тісто прилипає до рук, то додайте борошно.
- Після чого поставте тісто у вимкнену духовку разом із гарячою водою, для того, щоб тісто піднялося.
- Тим часом приготуємо часникове масло, яким будемо змащувати наш хліб. Змішаємо: зелена цибуля 2 ст.л., часник 1 ст.л., цукор 5 г, вершкове масло 20 г, жовток 1 шт. Все добре перемішайте.
- Тісто добре піднялося, робимо на ньому надрізи, змащуємо часниковим маслом, яке ми приготували. Нарізаємо 100 г сиру (я брала сир Моцарелла, можна брати і твердий). У розрізи вставляємо сир.
- Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180ºC 15 хвилин.
https://youtu.be/W2wvZ_ZM9lY