
Цей УКРАЇНСЬКИЙ КАПУСНЯК з квашеної капусти дійсно вразив своїм смаком. Рецепт капусняку ми знайшли у книзі про українську народну кухню, подивилися, як варити капусняк з ребрами (свинина) і візуалізували весь процес приготування цієї страви з квашеної капусти у відео-рецепт. Цей капусняк без пшона, проте тут додається особливий інгредієнт – розтерте сало з часником і зеленню. Смак цього українського капусняку запав в душу і ми тепер його готуємо постійно, кожної зими, в холодну, морозну, пору року. В такі дні він найкраще смакує. Такий поживний, в міру кисленький від квашеної капусти, збалансований смак, підбитий пасерованим борошном. Це все змішується в одній каструлі і зачаровує під час трапези. Дивися у книжку ніби звичайний рецепт капусняку, але приготуєш і просто дивуєшся, як це може все заграти барвами, ароматами та смаками.
КАПУСНЯК З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ З ТОВЧЕНИМ САЛОМ
Складники для капусняку:
- М’ясо Свинина (ребра+стегно чи по наявності) – до 1 кг
- Квашена капуста – 600-700 грамів. (можна до 1 кг)
- Цибуля – 1 шт. (100-150 грамів)
- Картопля – 3-4 середніх (500 грамів)
- Морква – 1 шт. (100-130 грамів)
- Коріння петрушки – 50-100 г
- Вершкове масло – 50-70 грамів
- борошно пшеничне – 2 ст. л. (до 50 грамів)
- сало -100 г
- часник – 1 головка (50 г)
- петрушка
- сіль за смаком (враховувати солоність капусти)
- перець за смаком
- перець горошком і лавровий лист (2 шт.) за бажанням.
- Сметана для подачі 1 ст.л. на порцію (50 грамів на порцію)
- цибуля зелена для подачі (по бажанню)
ЯК ВАРИТИ КАПУСНЯК З КВАШЕНОЇ КАПУСТИ: