У мене капуста довго не лежить в холодильнику: нарізаю і готую по-мексиканськи

Це оригінальна, пікантна закуска, якщо любите гостріше, тоді додавайте гострий перець. Капуста вже буде готова через кілька годин.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, половина качана;
  • морква, 1 шт.;
  • часник, 5 – 6 зубчиків;
  • сіль, 0,5 ст.л.;
  • цукор, 0,5 ст.л;
  • вода, 0,5 л;
  • оцет 9%, 30 мл;
  • перець горошком, 5 шт.;
  • лавровий лист, 2 шт.

Процес приготування:

  1. Ріжемо капусту великими шматочками.
  2. Моркву ви можете також нарізати шматочками або натерти на крупній тертці.
  3. Часник ріжемо часточками.
  4. У чисту банку укладаємо шарами капусту, моркву і часник. Щільно заповнювати не потрібно.
  5. Для маринаду ставимо воду на плиту, змішуємо з сіллю, цукром, спеціями, доводимо до кипіння, кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
  6. Вливаємо в маринад оцет, перемішуємо і в гарячому вигляді виливаємо в капусту.
  7. Залишаємо капусту остигати на столі.
  8. Ставимо капусту в холодильник на 1-2 години – в холодному вигляді салат дуже смачний. При подачі можна ще додати зелень. Смачного!