Це оригінальна, пікантна закуска, якщо любите гостріше, тоді додавайте гострий перець. Капуста вже буде готова через кілька годин.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, половина качана;
- морква, 1 шт.;
- часник, 5 – 6 зубчиків;
- сіль, 0,5 ст.л.;
- цукор, 0,5 ст.л;
- вода, 0,5 л;
- оцет 9%, 30 мл;
- перець горошком, 5 шт.;
- лавровий лист, 2 шт.
Процес приготування:
- Ріжемо капусту великими шматочками.
- Моркву ви можете також нарізати шматочками або натерти на крупній тертці.
- Часник ріжемо часточками.
- У чисту банку укладаємо шарами капусту, моркву і часник. Щільно заповнювати не потрібно.
- Для маринаду ставимо воду на плиту, змішуємо з сіллю, цукром, спеціями, доводимо до кипіння, кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
- Вливаємо в маринад оцет, перемішуємо і в гарячому вигляді виливаємо в капусту.
- Залишаємо капусту остигати на столі.
- Ставимо капусту в холодильник на 1-2 години – в холодному вигляді салат дуже смачний. При подачі можна ще додати зелень. Смачного!