
Деруни – досить проста і швидка страва, яку ми дуже любимо. Картоплю натирають на терці і змішують з цибулею. Потім обсмажують до красивого золотистого кольору і подають ще гарячими. Але що, якщо процес приготування можна прискорити. Сьогодні ми розповімо, як приготувати деруни в блендері.
Смак картопляних млинців безпосередньо залежить від консистенції маси. Якщо натерти картоплю вручну, маса не буде однорідною. Подрібнені до стану пюре овочі зроблять деруни дуже ніжними. Швидше, легше, краще – переконайтеся самі.
Продукти:
- 1 кг картоплі;
- 2 яйця;
- олія;
- 1-2 цибулини;
- 2-3 ст.л. борошна (за бажанням);
- 2 ст.л. сметани
- сіль, чорний мелений перець.
Як готувати:
- Очистіть цибулю і картоплю, наріжте невеликими шматочками.
- За допомогою блендера перемеліть окремо картоплю, а потім цибулю.
- Змішайте пюре з овочів і додайте яйця та сметану. Добре перемішайте.
- Додайте борошно (за бажанням). Залежно від соковитості картоплі кількість борошна може відрізнятися.
- Приправте сіллю і перцем.
- Смажте на розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Найкраще картопляні деруни поєднуються зі сметаною. Так що обов’язково поставте цей молочний продукт на стіл. Буде смачно!