Універсальна ПРИПРАВА на зиму. БЕЗ стерилізації, без варіння. ПРИГОТУЙТЕ! Взимку скажете собі “ДЯКУЮ”

Універсальна ПРИПРАВА на зиму. БЕЗ стерилізації, без варіння. ПРИГОТУЙТЕ! Взимку скажете собі "ДЯКУЮ"
Універсальна ПРИПРАВА на зиму. БЕЗ стерилізації, без варіння. ПРИГОТУЙТЕ! Взимку скажете собі "ДЯКУЮ"

ІНГРЕДІЄНТИ: вага овочів – в очищеному вигляді!

  • 1 кг моркви
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг помідорів
  • пучок петрушки (~ 250 г)
  • пучок кропу (~ 250 г)
  • 1 кг солі (звичайної кам’яної)

Процес приготування:

  1. Для початку підготуємо баночки і кришки. Я їх стерилізують в мікрохвильовці, а кришки заливаю окропом.
  2. Тепер підготуємо овочі та зелень. Моркву чистимо і натремо на тертці. Ріпчасту цибулю почистимо і дрібно поріжемо. Перець очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Петрушку і кріп дрібно нарізаємо.
  3. Порізані овочі та зелень перекладаємо в більшу зручну місткість. Помідори нарізаємо на шматочки і подрібнюємо. Я подрібнюю за допомогою блендера. Додаємо до помідорів сіль і ретельно перемішуємо до однорідності.
  4. Додаємо помідори з сіллю до інших овочів і все добре перемішуємо. Майже відразу овочі починають пускати сік. Тепер розкладаємо заправку по баночках, добре ущільнюючи ложкою. Накриваємо стерильними кришками і щільно закручуємо.
  5. Ця заправка зберігається в холодному місці, в холодильнику, або в холодному підвалі. Коли будете використовувати заправку, соліть страву після додавання заправки, щоб не пересолити. 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!