Універсальне тісто на кефірі для будь-якої домашньої випічки

Універсальне тісто на кефірі для будь-якої домашньої випічки
Універсальне тісто на кефірі для будь-якої домашньої випічки

Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл
  • борошно – 800 г
  • яйце – 1 шт.
  • рослинна олія – 50 мл
  • вершкове масло – 40 г
  • цукор – 2 ст. ложки
  • сіль – 1 ч. ложка
  • сода – 1 ч. ложка

Приготування:

  1. Вилийте в миску кефір, вбийте яйце, додайте сіль, цукор, соду і перемішайте до отримання однорідної маси.
  2. Залиште на 5 хвилин, поки на поверхні суміші не з’являться «бульбашки».
  3. Влийте в отриману суміш олію.
  4. В окремому посуді розітріть борошно з вершковим маслом і додайте туди ж кефірну суміш. Підсипте ще стільки борошна, скільки візьме тісто.
  5. Перекладіть на стіл, посипаний борошном. Місіть до тих пір, поки тісто не стане м’яким, еластичним і перестане прилипати до рук.
  6. Залиште тісто під рушником на 30 хв.
  7. Приступайте до улюбленої випічки:

Кефірні конвертики з сиром і зеленню: ніжна начинка, повітряне тісто і рум’яна скоринка