
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл
- борошно – 800 г
- яйце – 1 шт.
- рослинна олія – 50 мл
- вершкове масло – 40 г
- цукор – 2 ст. ложки
- сіль – 1 ч. ложка
- сода – 1 ч. ложка
Приготування:
- Вилийте в миску кефір, вбийте яйце, додайте сіль, цукор, соду і перемішайте до отримання однорідної маси.
- Залиште на 5 хвилин, поки на поверхні суміші не з’являться «бульбашки».
- Влийте в отриману суміш олію.
- В окремому посуді розітріть борошно з вершковим маслом і додайте туди ж кефірну суміш. Підсипте ще стільки борошна, скільки візьме тісто.
- Перекладіть на стіл, посипаний борошном. Місіть до тих пір, поки тісто не стане м’яким, еластичним і перестане прилипати до рук.
- Залиште тісто під рушником на 30 хв.
- Приступайте до улюбленої випічки:
Кефірні конвертики з сиром і зеленню: ніжна начинка, повітряне тісто і рум’яна скоринка