
Заварний крем без борошна
Інгредієнти:
- яйце – 1-2 шт.
- цукор – 100 – 150 г
- молоко – 100 мл
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- вершкове масло – 120 г
Рецепт приготування:
- Одне велике яйце або два менших збийте вінчиком зі звичайним і ванільним цукром. Досить збити до розчинення цукру, не обов’язково в пишну масу.
- Молоко нагрійте до температури 35-40 градусів і поступово влийте в нього, помішуючи вінчиком, яєчну суміш.
- Постійно помішуючи, уваріть масу до загустіння. Потім додайте кубики м’якого вершкового масла, розмішайте до повного розчинення.
- Дайте масі охолонути, а щоб за цей час зверху не утворилася скоринка, накрийте поверхню крему харчовою плівкою. Потім перекладіть десерт в креманки або баночку.
Такий заварний крем чудово підходить для тортів, а також для начинки тістечок, еклерів, профітролів:
Найсмачніші і ніжні домашні еклери, які виходять у всіх. Покроковий рецепт з фото