Ванільний заварний крем без борошна і крохмалю. Хочеться їсти ложкою!

Ванільний заварний крем без борошна і крохмалю. Хочеться їсти ложкою!
Ванільний заварний крем без борошна і крохмалю. Хочеться їсти ложкою!

Заварний крем без борошна

Інгредієнти:

  • яйце – 1-2 шт.
  • цукор – 100 – 150 г
  • молоко – 100 мл
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 120 г

Рецепт приготування:

  1. Одне велике яйце або два менших збийте вінчиком зі звичайним і ванільним цукром. Досить збити до розчинення цукру, не обов’язково в пишну масу.
  2. Молоко нагрійте до температури 35-40 градусів і поступово влийте в нього, помішуючи вінчиком, яєчну суміш.
  3. Постійно помішуючи, уваріть масу до загустіння. Потім додайте кубики м’якого вершкового масла, розмішайте до повного розчинення.
  4. Дайте масі охолонути, а щоб за цей час зверху не утворилася скоринка, накрийте поверхню крему харчовою плівкою. Потім перекладіть десерт в креманки або баночку.

Такий заварний крем чудово підходить для тортів, а також для начинки тістечок, еклерів, профітролів:

Найсмачніші і ніжні домашні еклери, які виходять у всіх. Покроковий рецепт з фото