
Якщо ви також любите капусту, як і я, то цей рецепт стане вашим улюбленим з приготування цього овоча. У капусти буде приємний вершковий смак, який зробить її більш ніжною. А ще ця страва дуже корисна, адже вона запікається, а не смажиться.
Продукти:
- 700 г капусти;
- 150 мл молока;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. крохмалю ( кукурудзяний або картопляний);
- сіль, спеції.
Як готувати:
- Розріжте капусту на дві половинки.
2. Тепер потрібно нарізати капусту. Зробити це швидше можна так: розріжте половинку капусти уздовж, а після поперек. Виходить досить крупно, але так смачніше. Однак якщо хочете, можете нашаткувати капусту.
3. Перекладіть капусту в каструлю, залийте окропом і посоліть. Поставте на вогонь і варіть після того, як закипить, п’ять хвилин.
4. Вилийте воду і перекладіть капусту в термостійку форму.
5. У мисочку налийте трошки молока, всипте крохмаль і перемішайте, поки не отримаєте однорідну масу. Після цього влийте решту молока.
6. Додайте яйце, поперчіть і можете додати сушений імбир, кавказькі трави або інші спеції. Перемішайте.
7. Залийте отриманою сумішшю капусту.
8. Форму закрийте фольгою і поставте в заздалегідь нагріту до 180º духовку. Приблизний час запікання після того, як закипить соус, – 20 хвилин.
9. Можете потім зняти фольгу, щоб капустка стала рум’яною.
Смачна і корисна страва для всієї родини з найпростіших продуктів. Спробуйте!