Відкрила для себе новий рецепт капусти – «Вершкова». Смачніше, ніж смажена, тільки простіше!

Відкрила для себе новий рецепт капусти - «Вершкова». Смачніше, ніж смажена, тільки простіше!
Відкрила для себе новий рецепт капусти - «Вершкова». Смачніше, ніж смажена, тільки простіше!

Якщо ви також любите капусту, як і я, то цей рецепт стане вашим улюбленим з приготування цього овоча. У капусти буде приємний вершковий смак, який зробить її більш ніжною. А ще ця страва дуже корисна, адже вона запікається, а не смажиться.

Продукти:

  • 700 г капусти;
  • 150 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. крохмалю ( кукурудзяний або картопляний);
  • сіль, спеції.

Як готувати:

  1. Розріжте капусту на дві половинки.

2. Тепер потрібно нарізати капусту. Зробити це швидше можна так: розріжте половинку капусти уздовж, а після поперек. Виходить досить крупно, але так смачніше. Однак якщо хочете, можете нашаткувати капусту.

3. Перекладіть капусту в каструлю, залийте окропом і посоліть. Поставте на вогонь і варіть після того, як закипить, п’ять хвилин.

4. Вилийте воду і перекладіть капусту в термостійку форму.

5. У мисочку налийте трошки молока, всипте крохмаль і перемішайте, поки не отримаєте однорідну масу. Після цього влийте решту молока.

6. Додайте яйце, поперчіть і можете додати сушений імбир, кавказькі трави або інші спеції. Перемішайте.

7. Залийте отриманою сумішшю капусту.

8. Форму закрийте фольгою і поставте в заздалегідь нагріту до 180º духовку. Приблизний час запікання після того, як закипить соус, – 20 хвилин.

9. Можете потім зняти фольгу, щоб капустка стала рум’яною.

Смачна і корисна страва для всієї родини з найпростіших продуктів. Спробуйте!

За матеріалами.