
Вівсяний пиріг з яблуками — відмінний низькокалорійний рецепт випічки. Виходить дуже соковитим і ніжним!
Інгредієнти:
- вершкове масло – 120 г
- цукор – 160 г
- яблуко – 4 шт.
- яйце – 3 шт.
- пшеничне борошно – 100 г
- вівсяні пластівці – 150 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- кориця – 1 ч.л.
- лимон – 1 шт.
Рецепт приготування:
- Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Додайте яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
- Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.
- Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
- Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.
- Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, так що дайте йому трохи охолонути у формі. При бажанні можете посипати випічку цукровою пудрою.
