Візитна картка Болгарії — БАНИЦЯ. У самому лінивому варіанті!

Інгредієнти:

  • лаваш – 1-2 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • сир – 200 г
  • молоко – 70 мл
  • сметана – 2 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Збийте яйця, влийте в них молоко (або сметану), посоліть і поперчіть, додайте сир і добре перемішайте до отримання однорідної маси.
  2. Лаваш розрізати на шматочки за розміром форми. Викладіть один лист на дно змащеної форми і натріть зверху трохи вершкового масла.
  3. Зверху розподіліть частина начинки, накрийте наступним листом лаваша і знову посипте маслом. Повторюйте шари, поки не закінчиться лаваш.
  4. Останній лист добре змастіть сметаною. Також можна використовувати молоко або кефір.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте баницю протягом 35-45 хвилин. Все залежить від товщини пирога.

За матеріалами