Впорається навіть дитина. 5 рецептів швидких і легких сніданків

Впорається навіть дитина. 5 рецептів швидких і легких сніданків
Впорається навіть дитина. 5 рецептів швидких і легких сніданків

Скільки б рецептів сніданків не існувало – їх завжди мало! Якісь рецепти набридають, якісь сильно складні, а якісь просто не смачні. Саме тому  ми пропонуємо вам цілих 5 цікавих рецептів, якими ви зможете поповнити свою скарбничку.

Омлет в лаваші з сиром і шинкою

Продукти:

  • 3-4 яйця;
  • 30 г сиру;
  • 1 лаваш;
  • 30 г шинки;
  • 1-2 пера зеленої цибулі;
  • щіпка солі.

Як готувати:

  1. Яйця збиваємо з сіллю, виливаємо на розігріту сковороду.
  2. Зверху викладаємо лаваш у формі круга, перевертаємо.
  3. Викладаємо зверху тертий сир, шинку, порізану кубиками, зелену цибулю.
  4. Складаємо омлет вдвоє, смажимо по 30 секунд з кожної сторони.

Хот-дог в хлібі

Продукти:

  • тостерний хліб;
  • сир плавлений тостерний;
  • гірчиця американська;
  • сосиска;
  • яйце.

Як готувати:

  1. Хліб змащуємо гірчицею.
  2. Викладаємо сир, сосиску.
  3. Складаємо вдвоє, закріплюємо зубочисткою.
  4. Змащуємо яйцем з обох сторін.
  5. Запікаємо при температурі 180 С 10 хвилин.

Двошаровий  омлет з сиром

Продукти:

  • 4 яйця;
  • кріп;
  • сіль;
  • перець;
  • сир.

Як готувати:

  1. Відділяємо білки від жовтків.
  2. Жовтки збиваємо з сіллю і перцем.
  3. Виливаємо на гарячу сковороду.
  4. На одну сторону викладаємо сир, згортаємо рулетом.
  5. Білки збиваємо із зеленню.
  6. Виливаємо в сковорідку білкову масу.
  7. Скручуємо рулетом.

Шакшука

Продукти:

  • 5 помідорів;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 перець болгарський;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1 ч. л. прованських трав.

Як готувати:

  1. На помідорах робимо надрізи, ошпарюємо кип`ятком.
  2. Знімаємо шкірку з помідорів, ріжемо кубиками.
  3. Цибулю ріжемо кубиками, перець – також.
  4. На олії тушкуємо цибулю, додаємо помідори, перець, спеції.
  5. Тушкуємо на слабкому вогні 8-10 хвилин.
  6. У сковорідку додаємо 3-4 яйця.
  7. Смажимо ще 5-6 хвилин на слабкому вогні.

Сирні батончики

Продукти:

  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 300 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 70 г цукру;
  • 20 г ванільного цукру.

Як готувати:

  1. У борошно додаємо соду, перемішуємо.
  2. До сиру додаємо яйце, цукор, ванільний цукор, добре перемішуємо.
  3. У сирну масу додаємо борошно з содою.
  4. Замішуємо тісто.
  5. Формуємо батончик, ріжемо на порційні шматки.
  6. Обсмажуємо зі всіх сторін по 2 хвилини.