
Скільки б рецептів сніданків не існувало – їх завжди мало! Якісь рецепти набридають, якісь сильно складні, а якісь просто не смачні. Саме тому ми пропонуємо вам цілих 5 цікавих рецептів, якими ви зможете поповнити свою скарбничку.
Омлет в лаваші з сиром і шинкою
Продукти:
- 3-4 яйця;
- 30 г сиру;
- 1 лаваш;
- 30 г шинки;
- 1-2 пера зеленої цибулі;
- щіпка солі.
Як готувати:
- Яйця збиваємо з сіллю, виливаємо на розігріту сковороду.
- Зверху викладаємо лаваш у формі круга, перевертаємо.
- Викладаємо зверху тертий сир, шинку, порізану кубиками, зелену цибулю.
- Складаємо омлет вдвоє, смажимо по 30 секунд з кожної сторони.
Хот-дог в хлібі
Продукти:
- тостерний хліб;
- сир плавлений тостерний;
- гірчиця американська;
- сосиска;
- яйце.
Як готувати:
- Хліб змащуємо гірчицею.
- Викладаємо сир, сосиску.
- Складаємо вдвоє, закріплюємо зубочисткою.
- Змащуємо яйцем з обох сторін.
- Запікаємо при температурі 180 С 10 хвилин.
Двошаровий омлет з сиром
Продукти:
- 4 яйця;
- кріп;
- сіль;
- перець;
- сир.
Як готувати:
- Відділяємо білки від жовтків.
- Жовтки збиваємо з сіллю і перцем.
- Виливаємо на гарячу сковороду.
- На одну сторону викладаємо сир, згортаємо рулетом.
- Білки збиваємо із зеленню.
- Виливаємо в сковорідку білкову масу.
- Скручуємо рулетом.
Шакшука
Продукти:
- 5 помідорів;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 перець болгарський;
- 1/2 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. перцю;
- 1 ч. л. прованських трав.
Як готувати:
- На помідорах робимо надрізи, ошпарюємо кип`ятком.
- Знімаємо шкірку з помідорів, ріжемо кубиками.
- Цибулю ріжемо кубиками, перець – також.
- На олії тушкуємо цибулю, додаємо помідори, перець, спеції.
- Тушкуємо на слабкому вогні 8-10 хвилин.
- У сковорідку додаємо 3-4 яйця.
- Смажимо ще 5-6 хвилин на слабкому вогні.
Сирні батончики
Продукти:
- 300 г борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 300 г сиру;
- 1 яйце;
- 70 г цукру;
- 20 г ванільного цукру.
Як готувати:
- У борошно додаємо соду, перемішуємо.
- До сиру додаємо яйце, цукор, ванільний цукор, добре перемішуємо.
- У сирну масу додаємо борошно з содою.
- Замішуємо тісто.
- Формуємо батончик, ріжемо на порційні шматки.
- Обсмажуємо зі всіх сторін по 2 хвилини.