Все по кілограму: дуже смачний салат на зиму «Чотири овоча». Йде на ура!

Вже багато років я консервую цей салат. Рецепт запам’ятала після першого разу, адже все дуже просто. Зате виходить салатик неймовірно смачним і підійде до будь-яких страв.

Продукти, які потрібні:

  • Морква – 1 кг;
  • Болгарський перець – 1 кг;
  • Цибуля – 1 кг;
  • Помідори – 1 кг;
  • Цукор – пів склянки ;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Сіль – 1,5 стол. ложки;
  • Запашний перець;
  • Олія рослинного походження – 250 мл;
  • 70% оцтової есенції – 1 чайн. ложка.

Покроковий процес приготування:

Морквину натріть за допомогою терки з великими отворами або скористайтеся комбайном.

Перчик поріжте смужками великого розміру.

Цибулю наріжте у вигляді досить великих скибочок.

Помідори поріжте, як вам зручно, але бажано не у вигляді дольок. Оскільки видно їх не буде в салаті, а ось жорстка довга шкірка не особливо подобається комусь. Помідори можете перекрутити за допомогою м’ясорубки або подрібнити в комбайні. Я зазвичай ріжу.

Всі овочі складіть в каструлю, влийте до них олію і помістіть на вогонь. Варіть після того, як закиплять, пів години (має добре бути видно, що рідина кипить).

Покладіть лавровий листочок, запашний перець, додайте оцтову есенцію і варіть ще кілька хвилин.

Відразу розкладіть салатик по стерильним баночках і закатайте.

З даної кількості виходить приблизно 3,5 літра. Зберігайте в місці, де прохолодно.

Сіль і цукор можете всипати в самому кінці варіння і стільки, скільки вам подобається.

Овочі можете брати в різних пропорціях, залежно від того, які більше подобаються. Тільки вага помідорів повинен не змінюватися, оскільки в їх соку готуються інші овочі.

За матеріалами