
Печиво можна використовувати як основу для закусок – викладіть паштет, сирну масу або сирок з часником і вийде дуже красиво і смачно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сирок плавлений – 200 г;
- борошно – 1 скл.;
- яйце – 1 шт;
- масло вершкове – 80 г;
- молоко – 2 ст.л;
- цукор – 1 ч.л;
- сіль – половина ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- кунжут.
Процес приготування
- Плавлений сирок краще трохи заморозити, щоб було легше натирати на великій тертці.
- Збиваємо вінчиком яйце та змішуємо з тертим сирком.
- Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо до кімнатної температури і з’єднуємо з сирком, додаємо цукор і сіль, перемішуємо.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо тісто.
- Тісто має бути м’яким, якщо липне до рук – додаємо трохи борошна і ще раз вимішуємо.
- Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт, ріжемо на 2 частини.
- Кожну частину звертаємо в рулет і ріжемо на порційні шматочки.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, змащуємо молоком і присипаємо кунжутом.
- Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – 15 хвилин.