Всього з 2 плавлених сирків ви приготуєте велику миску печива

Всього з 2 плавлених сирків ви приготуєте велику миску печива
Всього з 2 плавлених сирків ви приготуєте велику миску печива

Печиво можна використовувати як основу для закусок – викладіть паштет, сирну масу або сирок з часником і вийде дуже красиво і смачно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сирок плавлений – 200 г;
  • борошно – 1 скл.;
  • яйце – 1 шт;
  • масло вершкове – 80 г;
  • молоко – 2 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – половина ч.л;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • кунжут.

Процес приготування

  1. Плавлений сирок краще трохи заморозити, щоб було легше натирати на великій тертці.
  2. Збиваємо вінчиком яйце та змішуємо з тертим сирком.
  3. Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо до кімнатної температури і з’єднуємо з сирком, додаємо цукор і сіль, перемішуємо.
  4. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо тісто.
  5. Тісто має бути м’яким, якщо липне до рук – додаємо трохи борошна і ще раз вимішуємо.
  6. Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт, ріжемо на 2 частини.
  7. Кожну частину звертаємо в рулет і ріжемо на порційні шматочки.
  8. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, змащуємо молоком і присипаємо кунжутом.
  9. Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – 15 хвилин.

Джерело