Всю зиму готую цей салат із капусти! Капуста “Провансаль”! Зовсім не набридає!

Всю зиму готую цей салат із капусти! Капуста "Провансаль"! Зовсім не набридає!
Всю зиму готую цей салат із капусти! Капуста "Провансаль"! Зовсім не набридає!

Найпростіший і найсмачніший салат з капусти на кожен день! Капуста виходить кисло-солодка, дуже соковита та смачна!

Щоб приготувати капусту “Провансаль”:

  • Капуста – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 100 мл (якщо капуста не соковита)
  • Олія – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Оцет 6% – 3-5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. з гіркою (за смаком)
  • Лавровий лист, чорний перець горошком – за смаком та за бажанням

Процес приготування:

  1. Наріжте капусту. Додати цукор та сіль, пом’яти капусту. Після цього капуста виділить сік і зменшиться обсягом.
  2. Нарізати болгарський перець тонкою соломкою. Натерти моркву на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Подрібнити часник. Додати всі овочі до капусти та перемішати.
  3. Додати воду, олію. Спробувати на смак і при необхідності додати трохи більше цукру, солі чи оцту. Також Ви можете додати лавровий лист та чорний перець горошком для аромату.
  4. Утрамбувати капусту рукою, зверху поставити плоску тарілку та вантаж (наприклад, лоток чи банку з водою). Залишити у холодильнику мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.