
Найпростіший і найсмачніший салат з капусти на кожен день! Капуста виходить кисло-солодка, дуже соковита та смачна!
Щоб приготувати капусту “Провансаль”:
- Капуста – 1 кг
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Вода – 100 мл (якщо капуста не соковита)
- Олія – 50 г
- Цукор – 50 г
- Оцет 6% – 3-5 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. з гіркою (за смаком)
- Лавровий лист, чорний перець горошком – за смаком та за бажанням
Процес приготування:
- Наріжте капусту. Додати цукор та сіль, пом’яти капусту. Після цього капуста виділить сік і зменшиться обсягом.
- Нарізати болгарський перець тонкою соломкою. Натерти моркву на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Подрібнити часник. Додати всі овочі до капусти та перемішати.
- Додати воду, олію. Спробувати на смак і при необхідності додати трохи більше цукру, солі чи оцту. Також Ви можете додати лавровий лист та чорний перець горошком для аромату.
- Утрамбувати капусту рукою, зверху поставити плоску тарілку та вантаж (наприклад, лоток чи банку з водою). Залишити у холодильнику мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.