Ви більше не будете смажити кабачки! Готуємо три смачні вечері в духовці, без клопоту!

Ви більше не будете смажити кабачки! Готуємо три смачні вечері в духовці, без клопоту!
Ви більше не будете смажити кабачки! Готуємо три смачні вечері в духовці, без клопоту!

Це наші звичайні сімейні рецепти, які ми часто готуємо, коли сезон овочів. Готується мусака, запіканка з кабачками і овочева запіканка. Просто, виходить дуже ситно і смачно.

Мусака

Інгредієнти:

  • баклажани, 550 г;
  • відварна картопля молода в мундирі, 300 г;
  • помідори, 400 г;
  • цибуля, 100 г;
  • часник, 2 зубчики;
  • яйця, 2 шт.;
  • сметана або натуральний йогурт, 230 г;
  • борошно будь-яке (рисове, пшеничне і т.д), 40 г;
  • олія;
  • орегано, 1 ч.л;
  • сіль, перець, кориця, мускатний горіх.

Процес приготування

  1. Баклажани ріжемо довгими смужками по 1.5 см завтовшки. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  2. Змащуємо олією і запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
  3. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії, додаємо кубики помідорів без шкірки, часник, спеції, сіль.
  4. Тушкуємо 7 хвилин на невеликому вогні.
  5. Викладаємо у форму шар баклажанів, соус, кружальця картоплі.
  6. Сметану або йогурт змішуємо з яйцями і сіллю, борошном.
  7. Виливаємо соус у форму і запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.
  8. Готову страву залишаємо у формі на 15 хвилин.

Запіканка з фаршу і кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки, 560 г;
  • помідори, 300 г;
  • перець солодкий, 130 г;
  • фарш будь-який, 500 г;
  • цибуля, 50 г;
  • сметана – 130 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • часник, сіль, перець, зелень, коріандр і паприка.

Процес приготування:

  1. Фарш заправляємо дрібно нарізаною цибулею, спеціями і сіллю, добре перемішуємо і викладаємо на дно форми для запікання.
  2. Кабачки натираємо на тертці і віджимаємо сік.
  3. Кабачки змішуємо з кубиками помідорів, кубиками солодкого перцю, зеленню, спеціями, яйцями і сметаною.
  4. Викладаємо овочі на фарш, розрівнюємо і випікаємо 50 хвилин при 180 градусах.

Овочева запіканка

Інгредієнти:

  • кабачки, 550 г;
  • картопля молода, 200 г;
  • цибуля, 40 г;
  • помідори, 270 г;
  • часник, 2 зубчики;
  • яйця, 4 шт.;
  • сметана, 50 г;
  • борошно, 60 г;
  • сіль, перець, хмелі-сунелі;
  • сир, 70 г.

Процес приготування

  1. Кабачок натираємо на тертці і віджимаємо сік.
  2. Натираємо в кабачки відварену молоду картоплю, подрібнену зелень, часник, яйця, сметану, сіль і спеції на ваш смак. Додаємо борошно і вимішуємо.
  3. У форму викладаємо частину маси, кружальця помідорів і посипаємо тертим сиром, викладаємо другу частину маси, кружальця помідорі.
  4. Запікаємо 40 – 45 хвилин і посипаємо тертим сиром, допікаємо ще 5 хвилин.
  5. Я залишаю запіканку у формі взагалі до повного охолодження.

Такі прості і ситні рецепти, дуже виручають, якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє щоденне меню!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!