
Гречані котлети з грибами
.Готуються вони дуже просто і виходять економними. А однієї порції вистачить на всю сім’ю !
Інгредієнти:
- гречка – 200 г
- печериці – 300 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- панірувальні сухарі – 100 г
- часник – 1 зуб.
- сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
- Крупу ретельно промийте, висипте в невелику каструлю, залийте водою, трохи посоліть і варіть до готовності.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на грубій тертці. Печериці наріжте тонкими пластинками. У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю, потім додайте моркву і в самому кінці гриби і пропущений через прес часник. Смажте овочі, поки гриби не будуть готові.
- Гречану кашу додайте до обсмажених овочів зі спеціями і добре перемішайте. За допомогою блендера перебийте суміш до однорідного стану. Можна цього і не робити, хто як любить!
- З отриманої маси сформуйте котлети, обвалюючи кожну в панірувальних сухарях, а потім обсмажте на сковороді по кілька хвилин.
Подавати такі котлетки можна з квасолею в томатному соусі: